Saffran- och apelsinkaka

5 december 2005 14:21 | Allmänt | Inga kommentarer

Det här receptet kommer från Rosendals trädgårdscafé.

200 g smör
1 g saffran
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
Skal och saft av en liten apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Stöt saffran i en mortel. Tvätta och borsta apelsinen i varmt vatten. Riv det gula av skalet fint på rivjärn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör samt det rivna skalet och saften av apelsinen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant (cirka 23 cm i diameter). Grädda kakan längst ner i ugnen i 175° i cirka 40 minuter. Kakan ska vara något kladdig i mitten. Servera med en klick vispad grädde.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^