Hjälpa våren på traven

15 mars 2009 21:41 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Vårsolen gjorde sitt bästa idag för att bekämpa snön. Jag drog mitt strå till stacken för att skynda på våren genom att ställa undan snowracer, skidor och pulkor i garaget och ta fram barnens sparkcyklar istället.

Tillsammans med en kruka påskliljor och en kopp te hamnade jag och Klara i den sena eftermiddagssolen på trappen. Vilken vårflicka i sandaler! Tveksamt om jag hann få några fräknar på min näsa.

Plötsligt kände jag doften av utegrill där i villaförorten. Solen lockar verkligen fram längtan och optimism.

Sån där optimism som också gör att man tar på sig alldeles för litet kläder för att det känns som vår i luften, men egentligen är det bara några plusgrader. Gissa hur lyckliga Viggo och Klara var över att få testa sparkcyklarna?

dsc05730.jpg

dsc05734.jpg

dsc05738.jpg

4 kommentarer

  1. Jag är ledsen, men efter den rena vintern har nu dagen idag varit en vidrigt sörjig lerdag. Det kommer att ta många timmar att rengöra allt.

    Comment by Magnus Andersson — 2009-03-15 22:56 #

  2. Jaha, Magnus, så kan du ju tycka. Jag tycker att det är härligt att det töar, jag. Vill du ha vinter året om? Du kan ju flytta upp till Sollefteå igen då. Hare så kul.

    Comment by Kerstin — 2009-03-15 23:36 #

  3. Äsch, jag bara retas. Det var ju faktiskt en härlig soldag, så vi gjorde en alldeles lysande lyckad utflykt med cyklar och cykelkärra till Vedyxaskogen och grillade korv och såg på nyvaknade insekter. Men vägen dit gick på halvflytande grusvägar, och det är helt otroligt hur mycket lera och annat det kan spruta från cykel- och vagnshjul.

    Comment by Magnus Andersson — 2009-03-16 9:36 #

  4. Vårtrappan ser ljuvlig ut med blommor av olika slag. Blomman i sandaler på andra bilden är ju förståss finast och ger en föraning om varmare tider!

    Comment by Kristina Strömberg — 2009-03-16 11:06 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^