Deep Purple, Lindisfarne och andra skönheter

10 februari 2009 23:45 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Mina cravings för vår och grönt förde mig idag efter jobbet till Weibulls och deras hundratals sticklingar. Det känns som att komma in i en godisaffär. Jag blir salig när jag går där och väljer och vrakar. Men jag lägger band på mig och väljer bara fem små plantor. En mörkröd klockmalva och fyra fuchsior: Breevis Homerus (grön aubergine/svart aubergine), Deep Purple (vit/mörk purpur), Lorna Hercherson (vitgrön/vit) och Lindisfarne (vit/marinblå). Framför allt väljer jag utifrån blommornas färg och form. Föredrar vita eller vita och olika blå toner framför de rosa. Men jag måste tillstå att namn som jag associerar till musik också lockar. Hur coolt är det inte med blommor som heter Lindisfarne och Deep Purple. Jaja. Jag fattar att den heter Deep Purple för att den är mörklila och att Lindisfarne säkert syftar på ön, men ändå.

dsc05491.jpg

dsc05492.jpg

dsc05493.jpg

2 kommentarer

  1. Deep Purple ser fantastisk ut. Hoppas du lyckas med den, så att man får se den blomma. Sorten bredvid i hyllan liknar mina röd/lila fuchsior.När blomskotten kommer fram – då är det vår. Här dröjer det länge än. Det är allt annat än vårlikt just nu: -20 grader, över halvmetern snö och men lite sol. I växthuset har flera takrutor gått sönder av snötrycket, så det är massor av snö där inne + glassplitter. Vi har köpt takplåt som vi ska försöka få dit för att rädda det som är kvar – bara vi kan skotta oss fram dit först.

    Comment by Kristina Strömberg — 2009-02-11 18:49 #

  2. Oj, oj, oj så jobbigt det låter med växthuset! Hoppas det reder sig! Vi har ett par gånger mötts av trasiga rutor i växthuset efter vintern. Det finns en bra glasmästare i Östhammar som har ständigt göra med att laga trasiga växthus och som är väldigt hjälpsam. Men det är ett besvärligt och tålamodsprövande göra att plocka rent för trasigt glas. Vi har en del sånt omkring det gamla uthuset som utsattes för mordbrand i höstas. Glasen sprängdes sönder av hettan. Vi ska plocka bort allt före sommaren, inte minst med tanke på Viggo och Klara.

    Jag kallar klockmalva för blomsterlönn. Det hade jag mycket av förr i världen. Ska kanske göra ett nytt försök. Det är en vacker och behagsjuk växt.

    Comment by birgitta dahl — 2009-02-11 21:35 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^