Julstök

19 december 2005 8:37 | Allmänt | 1 kommentar

I helgen har vi storhandlat sånt som går att redan köpa inför jul, köpt julgran och Bo har gjort en del av sina julklappinköp. Han har också byggt ett pepparkakshus, som är vårt hus i skala 1:35. Kolla bild på hans blogg: http://bstr.blogsome.com/2005/12/18/pepparkakshus/

Jag har röjt och packat upp rätt mycket i källaren, och igår bar jag in 13 kartonger till. Nu står det bara 6 ouppackade kartonger i garaget. Det ska jag väl klara före jul? Igår kväll gjorde jag köttbullar av 1 kg köttfärs till julen, och lade i frysen, och så gjorde jag en ny pepperkaksdeg.

Vi hann också med att få besök dels av min moster Karin och hennes man Hasse, som tittade in för att kolla huset och lämna en julklapp som skulle till mamma och pappa. Och så hade Karin med ett fint pepparkakshjärta med kristyr som hon hade gjort.

Sedan kom Erik och Paula och hälsade på. De hade haft en helg utan barn och varit i Uppsala och julhandlat, och avslutade med fika hos oss. Det var första gången de hälsade på i huset, och vi konstaterade att vi inte hade setts sedan valborgsmässoafton på Rosenlund.

Idag är det 10 minusgrader, så vi låter bli att sticka ut näsan. Jag hatar kyla!

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jag hatar också kyla. Om inte min åldersdiabetes tvingade mig till annat, skulle jag över huvud taget inte gå ut på vintern (med undantag för att jag måste gå upp till Konsum för att köpa mat och kvällstidningar).

  I min ungdom, när jag var FiB-ombud, sålde och läste jag med entusiasm Allan Erikssons roman ”Farväl till Paradiset”. Där fanns en konstnär Tapper, som laddade upp för hela vintern med konserver och byggde en gång av trä till vedboden för att slippa gå ut under den kalla årstiden.

  På mitt skrivbord har jag sedan årtionden en dikt av Elisabet Hermodsson:

  VAKNA FöRST I SOMMARTID

  Somna från all vinterns gnid
  det är vad jag önskar
  vakna först i sommartid
  och när ängen grönskar

  Somna från allt satans gräl
  fly från sorgebrunnen
  vakna med en sommarsjäl
  och ta en ros i munnen

  Somna, drömma, vara tyst
  inte höra kivet
  Vakna först när sommarn kysst
  solens färg till livet

  Jag träffade förresten helt nyligen Elisabet på Forumtorget. Vi hade ett intressant samtal om kulturpolitik, och hon inbjöd mig att komma och hälsa på i hennes ateljé för att fortsätta.

  Jag vill förresten påminna dig om att du har en motsvarande inbjudan från hennes man, Olof Hellström, han som har gjort era fina trappräcken.

  Slutligen, även här pågår julstöket. Jag hämtade de beställda ingredienserna – fläsklägg och kalvkött – till den estniska julsyltan på Konsum i går kväll, och efter lunch ska jag påbörja långkoket.

  Medan det pågår, städar jag skiv- och bokhyllor.

  Comment by Enn Kokk — 2005-12-19 12:10 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^