Var sak på sin plats

8 februari 2009 11:43 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på | Inga kommentarer

Det finns något lugnande över att ordna och strukturera. Framför allt när det är färdigt, för stök stör och tar energi. Sen är det lättare att ta itu med annat och fokusera. Men jag tycker faktiskt att det även är ganska rogivande och till och med roligt att sortera upp saker, och så tänker man så bra under tiden.

Den här förmiddagen började jag sortera upp allt plasticant medan barnen byggde med det. Det var hyfsad ordning redan innan, men nu ligger allting på sin plats. Eller egentligen skulle jag vilja ha fler fack för att kunna sortera ännu finare. Lyssnade på Frank Sinatra och drack te under tiden och hade ganska trevligt. Och rätt vad det var började barnen också sortera, fast jag inte hade bett dem. För det är mycket enklare att hitta bitarna och bygga det man vill om det är ordning och reda.

De här plastbackarna med lock som man kan snäppa fast och lösa insatser kommer från Bauhaus och är toppen. Nu återstår att skaffa likadana till legot, för det ligger i stora öppna plastbackar.

Men man kan fundera mycket på hur man ska sortera. Efter färg eller form eller både och? Eller ska allting till en särskild byggsats vara för sig? Åååh.

dsc05413.jpg

dsc05416.jpg

dsc05417.jpg

dsc05418.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^