Jaja

1 februari 2009 23:05 | Allmänt, Lyssnar på, Tittar på | 4 kommentarer

Paula är upprörd över att jag inte bloggat på flera dagar och kräver att jag uppdaterar. Ibland är det väl så att man inte orkar eller har lust, men jaja. Du kan få litet söndagskvällssvammel, Paula.

Januari har precis gått över till februari, de två vidrigaste och tyngsta månaderna. Aldrig tar det slut med den här jävla vintern. Den bara går på och går på.

Barnen tycker att det är tungt och jobbigt att ge sig iväg till dagis och skolan på morgnarna. De vill inte gå ut. Jag förstår dem. Vi tar bussen tre hållplatser, så långt man kan komma närmare dagis. Sen går vi till dagis, och så går Viggo och jag till skolan. Det är långt. Ibland säger Viggo att han inte orkar och vill att jag ska bära honom. Han är sex år. Och ja, ibland bär jag honom en bit för att han inte ska tappa modet. Förstår ni hur tungt det är? Han är arg på mig för att jag inte har körkort och kan köra bil. Han är arg på mig för att det är vinter och snö och att han inte får cykla på sin nya röda cykel. Jättearg faktiskt, så där så han blir svart i ögonen.

Vi får vara kreativa och pussla ihop när vi behöver hjälp med hämtning och lämning. I torsdags var en sån dag, och för att få det att gå ihop hämtade min pappa, men blev avlöst av Dante vid femtiden för att han och mamma skulle vara på annat på kvällen. Tur att det finns bra vuxna omkring barnen. De kollade så klart på Star Wars och byggde lego tillsammans när jag kom hem. Och jag hann få en pratstund om musik och annat viktigt. Om ett par veckor ska vi gå på Hello Saferide på Katalin, förresten. Skönt att ha nåt kul att se fram emot i mörkret. Och i fredagsmorse kom mamma vid sjutiden för att så småningom ta barnen till dagis och skolan, så att jag kunde åka och jobba.

Helgen har mest varit tvätt och städ och rensa ut och jag har kollat en del på den gamla tv-serien En förlorad värld, eller Brideshead Revisited som den heter på originalspråk. Jag har sett den många gånger, men nu när filmen som kom i höstas släpptes på dvd och jag såg den kände jag att jag måste se om och jämföra. Somnar till den på nätterna.

Tänker på att A Camps nya påminner mycket om Aimee Mann.

Orkar inte länka. Ni får googla om ni vill kolla upp tv-serier och musik och sånt. Gör ni det.

Nog svamlat.

4 kommentarer

 1. Tack! Gav lite guldkant här på måndagsmorgonen. Och mina bloggläsarrutiner är tillbaka i gamla spår. (Först Kerstin, sen Bo, sen Jenny osv osv)

  Comment by Paula — 2009-02-02 7:25 #

 2. Jag har också helt omöjliga morgnar med barnen och det är tungt när man själv ligger där i sängen och inte vill gå upp men måste, och dessutom ska motivera två till.

  Jag lirkar med barnen och sätter upp en stjärna för varje morgon som går bra och när dom har 30 stjärnor ska dom få en leksak….

  Det går bra, jag påminner dom om stjärnan på morgonen när motivationen tryter och på eftermiddagen är dom stolta när stjärnan ska sättas upp.

  Det känns väl sådär men så läge det funkar är det bra i alla fall.

  Comment by Helene — 2009-02-02 10:42 #

 3. Vi har exakt samma belöningssystem sedan många år. Började med potträning och har fortsatt med andra saker som vi kommit överens om, till exempel att komma i ordning och ta sig till dagis och skola utan massa tjat.

  Comment by Kerstin — 2009-02-02 10:46 #

 4. Där ser man :-)

  Comment by Helene — 2009-02-02 17:45 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^