Ibland är man sugen

11 januari 2009 21:40 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

på nyttigt. Igår blev det till exempel massa olika grönsaker och pitabröd som dippades i olika såser till middag. Andra gånger har jag sån lust att stå och laga avancerad mat i timmar, ensam lyssnandes på P1, eller tillsammans med kompisar. Ibland blir de andra i familjen galna på mig när jag drar igång matlagningsprojekt som tar för lång tid. Men ibland blir man sugen på något enkelt och flottigt. Idag var det rätt. Middagen blev entrecôte med bearnaisesås och hemmagjorda pommes frites. Alltså, pommes fritesen var färdigskurna frysta, men friterades i fritösen här hemma. Och bearnaise har jag gjort från grunden några gånger, men idag dög det bra med pulversås. Vatten och pulver och smör. Hade inte tid och ork att stå och reducera och passa så det inte skär sig, även om det inte är särskilt krångligt. Och salladen var god, med rödkål, sallad, champinjoner, sockerärtor och pinjenötter och en dressing på balsamvinäger och citronolja. Och den här maträtten kändes så 70-tal, så den passade bra på Stig Lindbergs Blå Husar, som tillverkades 1968-1973.

dsc05361.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^