Krossa alkoholkapitalet!

22 december 2005 11:33 | Allmänt | 4 kommentarer

Igår var jag på stan och handlade de sista julklapparna medan Viggo var på dagis. På kvällen kokade jag fikonmarmelad som jag ska ha att ge bort i jul, och personalen på Viggos dagis ska få varsin burk nu när jag hämtar honom sista gången innan julledigheten. Jag tycker det är svårt det där med presenter till personalen. Hur ska man göra? Vad är lagom? HUr gör ni andra med dagisbarn?

Nu på förmiddan har jag också hunnit göra mandelmusseldeg, som ligger och vilar i kylskåpet. Mandelmusslor måste man ha på julen. Det är så gott med vispgrädde och hjortronsylt. Eller allra helst åkerbärssylt, men det är så snuskigt dyrt. Och gissa varför det är så dyrt? Jo, för alla åkerbär går åt till att göra finsk jävla likör, så det är brist på åkerbär. Krossa alkoholkapitalet! Mer åkerbär åt folket! Men allvarligt talat; det finns viktigare skäl att krossa alkoholkapitalet. Som att alla barn behöver en vit jul, med nyktra föräldrar.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Krossa alkoholkapitalet! Kerstin, du borde börja jobba som skribent på än mer lästa platser. Jag vill ha dina formuleringar och ställningstaganden på kultursidorna.

  Comment by Malin — 1969-12-31 23:59 #

 2. Vi hade insamling på gamla på dagiset, och det var bra. I år har jag inte ens tänkt på det för jag har haft lite kontroverser med dagis, så då har jag inte varit på humör för presenter. Jag tycker att hemlagad marmelad är en riktigt bra idé däremot.

  Comment by Helene — 1969-12-31 23:59 #

 3. Men på vårt dagis har det inte varit insamling, vad jag vet. Och jag kokade inte marmeladen primärt för att ge till dem. Jag gjorde det ändå för att det var en pysseljulklapp som jag ska ge bort till litet folk, och då tyckte jag det kändes bättre med hemkokt marmelad än att köpa nåt, när jag inte vet hur andra gjort.

  Comment by Kerstin — 1969-12-31 23:59 #

 4. Men Kerstin, allvarligt…

  Jag är så himla glad åt att man på mina barns dagis och skolor samlar in pengar till en gemensam present. På så vis blir det inget tvång mot föräldrarna på att lämna presenter. De allra flesta skulle aldrig ha råd. I ärlighetens namn har jag upplevt perioder då det varit svårt nog att hosta upp pengarna till insamlingen.

  Gissa om jag definitivt inte har tid att stå och koka in marmelad till fyra barns alla olika personal. Har inte råd att köpa motsvarande. Räddningen är insamlingen.

  Comment by Jenny — 1969-12-31 23:59 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^