Jo jag slängde ut granen

6 januari 2009 0:29 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Redan i söndags faktiskt. För när man ska ha kalas med massa vuxna och barn är den bara i vägen. Tänkte att det var bäst att slippa vält julgran den här julen. Förra julen välte den nämligen. Antagligen därför som jag inte fick igång julgransbelysningen natten till julafton. Eller den gick igång en kort stund. Sen slocknade den och alla lampor blev svarta. Så vi har inte haft lampor i granen i år, och det har varit litet trist. Tänkte att jag skulle köpa ny slinga för att ha säker belysning, men så stod jag där på Åhléns och kollade på ny, och så var den bara så ful. Vill inte jag ha ju. Därför har jag idag köpt en slinga på Tradera av märke Luma, ursprungligen inköpt 3/12 1957 på Kooperativa Föreningen Solidar i Malmö, enligt säljarens beskrivning. Det blir fint. Jag gillar att veta proviniensen av mina prylar. (Och nu kommer min pappa helt säkert skriva en kommentar om KF.) Ja, så här såg granen i alla fall ut strax innan jag började plocka ner pyntet. Ni kan spana in några av de fina från 50- och 60-talet. För övrigt var det väldigt kallt att dra ut granen. Man ska inte sticka ut näsan i onödan när det är minusgrader, särskilt inte när det är många. Massor av barr fick jag innanför tröjan också. Inte alls skönt.

dsc05284.jpg

dsc05293.jpg

dsc05306.jpg

dsc05309.jpg

dsc05316.jpg

2 kommentarer

  1. Såna där röda hjärtan i lackat papper har jag oxå? Fick vi dem i adventskalendern? Jag hade för mig att jag köpt dem på Skerfe-Nilsson för jätte länge sedan. Men jag minns inte. Fåglarna är så fina. Jag har en annan flock jag – änglar

    Comment by Anna — 2009-01-06 21:45 #

  2. Nej. Jag köpte dem på Söders antik på Kungsgatan här i Uppsala förra veckan. En påse med blandat 60-talspynt för 12 pix.

    Comment by Kerstin — 2009-01-06 22:30 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^