Dagens kopp: Persons kryddskåp

30 december 2008 22:09 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Den klassiska kökshandduken Persons kryddskåp, formgiven av Astrid Sampe till Svenska Slöjdföreningens utställning H55 i Helsingborg 1955, har jag sedan många år. Nyligen fick jag också ett grytunderlägg med mönstret, och nu i julklapp fick jag den här burken, som också har ett lock, men som går bra att använda som mugg. Åtminstone om man som jag har en rejäl skvätt mjölk i mitt te, annars blir den nog för varm att hålla i utan öra. Mycket fin är den i alla fall med sin dekor i olika blå nyanser, grönt och svart, och jag blir glad av den. Godsets tjocklek är utmärkt ur dricksynpunkt. Muggen/burken är ett samarbete mellan Almedahls och Rörstrand. När Astrid Sampe ritade mönstret på 50-talet inspirerades hon av Signe Person-Melins kryddburkar.

dsc05210.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^