Plastjesus kanske kan hoppa in som surrogat

23 december 2008 10:32 | Allmänt, Lyssnar på | 2 kommentarer

Otroligt roligt var inslaget jag hörde på nyheterna igår när jag stod och bakade småkakor med P1 som sällskap. Jag fnissade för mig själv. Det handlade om att jesusbarnet hade stulits från en krubba i Jönköping. Alltså, jag är inte skadeglad för att jesus är stulen eller så, men det lät så komiskt när det pratades om surrogatjesus. Då tänkte jag att plastjesus kanske kunde ställa upp. Vad säger du, Lydia?

2 kommentarer

  1. Ja det lät roligt. Fast jag blev så konfunderad. Jag trodde poängen med kyrkliga krubbor var at krubban är tom till julaftonsnatten och julmässan. Alltså om 25 minuter ska han landa i höet, plutten. Men det kanske bara är nåt jag har fått för mig. Uppvuxn som jag r i hednalanden får jag bara acceptera att jag ofta har fått de kyrkliga traditionerna om bakfoten. Men visst borde han komma först då. Nåt annat känns som en förlängning av ”ta in granen 1:a adventsyndromet. Nu ska jag i alla fall ställa fram min krubba. Nu föds han snart. PlastJesus skulle säkert bli utmärkt. Om ni kan klara er på jobbet utan honom.

    Comment by Anna — 2008-12-24 23:37 #

  2. Fast idag sa de på nyheterna att han är tillbakalämnad av tjuven. Det kanske var så att tjuven tyckte det var fel att jesus låg där före jul och bara ville göra rätt? Vad vet jag.

    Comment by Kerstin — 2008-12-24 23:43 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^