Tänk om man bara kunde tänka på verkligheten som den är

1 december 2008 23:43 | Allmänt | Inga kommentarer

Finaste barnen får mitt hjärta att svämma över av kärlek och stolthet ofta, ofta. Som i morse när jag var på utvecklingssamtal med Viggo i skolan. Viggos lärare sa att Viggo är en så fin kille och bra kompis och att de är så tacksamma att få ha honom. Och han kan och vet så mycket om stort och smått och världen runtomkring. Som till exempel vad demokrati är. Det visste Viggo och kunde förklara när de röstade om vilken bok de skulle läsa. Och han och klasskompisen Nora kände till om amerikanska presidentvalet när de pratade om det. Jag är inte precis förvånad över att det var just de. Och så fantiserar han mycket. Fantasi är bra. Livsviktigt faktiskt. Tänk om man bara kunde tänka på verkligheten som den är, om man inte skulle kunna föreställa sig andra sätt att vara. Då skulle den vara oföränderlig. Vi skulle förstenas och dö.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^