Inte okej

14 november 2008 13:18 | Allmänt, Tittar på | 2 kommentarer

Frusen och trött efter en natt med dålig sömn, bland annat på grund av sanering av nedkissad Klarasäng mittinatten, hamnade jag under täcket i soffan och kollade på Nyhetsmorgon, läste Svenskan och drack te. Blev av håglöshet kvar där när det ganska irriterande programmet Efter tio med Malou von Sivers började. Hon hade ett par pralinmakare där som skulle visa hur man gör chokladpraliner, och så öppnar hon med något i stil med ”här står jag med två snygga killar”. Anta att det vore en manlig programledare och två kvinnor som presenterades, och att den manlige programledaren hade sagt ”här står jag med två snygga tjejer”. Då hade de flesta reagerat och tyckt att det hade varit gubbsjukt.

Naturligtvis får man säga till och om andra människor att de är snygga, men inte i en sån situation. Det tycker inte jag känns okej. Det beror ju helt på relationen och sammanhanget om det passar eller inte. Jag kan bli jätteglad över komplimanger och när folk säger att jag är snygg, men jag har också varit med om många situationer i arbetet och i ideella uppdrag när jag har fått sådana kommentarer i fel sammanhang, när jag har känt mig dum och obekväm.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Visst beror det på… situationen. Men oftast – faktiskt – är väl människor bara snälla när de ger en komplimang. Vi måste kunna ta emot.
  / Allt gott till Dig / Helene

  Comment by h — 2008-11-14 19:31 #

 2. ååh vilken bra blog du har, får jag tipsa om en sak?
  haru sett true blood? en tvserie, så bra.
  http://www.trueblood.se

  pussheeej

  Comment by mia — 2008-11-14 22:08 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^