Bär- och mandeltårta

13 januari 2006 22:33 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det här receptet kommer från ett gammalt nummer av Vi, och det är Bos favorittårta. Den här tårtan blir oerhört vacker. Det är bra med tårtor som man serverar med grädde bredvid, för blir det över håller det längre. I originalreceptet ska det förresten vara passionsfruktgelé att glasera med, men det har jag aldrig sett i någon affär. Jag tar Robertson’s Silver Shred-marmelad istället.

Mandelbotten
250 g mandelmassa
150 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
Bär eller frukt så att det täcker tårtbottnen rikligt. Jag brukar ta hallon, hallon/blåbär eller röda vinbär. Man kan även ta flera sorter och lägga i cirklar på bottnen.
En burk Robertson’s Silver Shred-marmelad

Riv mandelmassan och rör ihop den med smör och socker. Rör ner äggen och sedan mjöl och bakpulver. Om man gör i matberedare kör man mandelmassan med kniven först, och tillsätter sedan övriga ingredienser. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader , nedersta falsen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna, ta loss ur formen och lägg på ett tårtfat. Täck bottnen med bär. Det gör inget om de är frusna om de kommer från frysen. De tinar när man glaserar. Smält marmeladen i en kastrull på spisen. Glasera bären med den flytande varma marmeladen. Ställ att kallna och stelna. Servera med lättvispad grädde vid sidan om.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^