Om att formas genom film

21 september 2008 11:19 | Allmänt, Ätbart, Tittar på | 1 kommentar

Igår efter kalaset var vi så trötta och sockerdästa, så när Bo och Klara hade varit och handlat fixade vi enklaste middagen, plockmat framför en film. Det blev en massa grönsaker och dip och chorizo och så popcorn efteråt. Efter alla bullar och kakor kändes det väldigt gott med alla grönsaker. En mindre trött dag gör jag gärna hummus att dippa i, men nu var till och med det för mycket jobb, trots att det är jätteenkelt att göra i matberedare. Det blev färdig dipmix.

Och filmen. Klara ville se Star Wars igen. Vi har tittat väldigt mycket på Star Wars-filmerna på sista tiden. Jag tänker på det här med familjefilmer, och funderar på hur det var när jag var liten. Det var naturligtvis väldigt annorlunda eftersom det varken fanns dvd eller video. Man gick på matiné på bio, och ibland visade de matinéer på tv. Jag minns Sagabiografen på Svartbäcksgatan, alldeles bredvid Eddaspången. Där såg jag och Erika en Trazan och Banarne-film, men de hade också affischer för porrfilm. På Trädgårdsgatan gick man oftast på bio; där låg både Röda Kvarn, Skandia och Grand. På Röda Kvarn minns jag att jag och Matti och pappa såg Tintin och de blå apelsinerna och Gröna ögon från rymden. Och vad man åt på bio? Ja, inte var det popcorn i alla fall. Mest Gammaldags Nickel och Foxkola.

Men mest tittade jag på matinéer på tv med pappa, och då var det oftast inte barnfilmer utan gamla filmer från 40- och 50-talet. Svenska filmer, men också amerikanska dans- och musikfilmer med tjusiga kostymer. Jag älskade de här filmerna. Det kanske är därför jag är så insnöad på 50-tal?

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Apropå Tintin kan jag verkligen rekommendera superboxen med 21 avsnitt av den klassiska tecknade serien (med original monoljud!). Totalt är det 7 DVD:er. Kostade 299kr på LundeQ, finns säkert på Ginza också. :D

    Comment by Jonas — 2008-09-23 18:30 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^