Lugn morgon

1 februari 2006 7:54 | Allmänt | Inga kommentarer

Sitter här hemma i soffan och dricker te. Idag har jag inte flängt iväg till tåget. Jag ska jobba hemma idag, för jag ska på begravning i eftermiddag, och det går bort så mycket tid om jag åker till jobbet. Det är i alla fall dagisdag för Viggo, så det går nog bra att sitta hemma och jobba, och när han kommer hem från dagis ska jag snart till begravningen.

Bo somnade när han läste godnattsaga för Viggo, och sov där hela natten med kläderna på. Så han sov väl i 11 timmar eller nåt.

På jobbet känns det som att jag än så länge har grepp över alla arbetsuppgifter. Varje tisdagsförmiddag har vi avstämningsmöte med kommunikation, och alla har alltid något på listan som man ligger efter med och flyttar fram en vecka. Men än så länge har jag inte kommit på efterkälken för att jag inte hinner i alla fall. Men jag väntar på att IT-avdelningen ska fixa några saker. Jag behöver en behörighet för att kunna göra färdigt nya butiken på iogt.se, och hur svårt kan det vara. Inte för att jag vet exakt hur det går till att lägga in en behörighet, men jag gissar att det tar en minut eller så. Då ska man väl inte behöva vänta några veckor? Och så behöver jag Xor installerat och att de fixar tillgång till medlemsregistret. Allt det här är relaterat till att jag tar över hanteringen av vår webbutik. Det som är roligt med det är väl inte de administrativa arbetsuppgifterna med fakturor och att kolla inträdesdatum för medlemmar som ska ha diplom, men att jag får jobba med att ta fram profilprodukter.

Redan innan jag gick på föräldraledighet hade jag en idé om en finare anteckningsbok, ett spiralblock med en plastficka längst fram där man kan byta ut olika kort med budskap att ha som framsida. Hade ett liknande för några år sedan som var från Ordning & Reda. Den idén har det i alla fall inte hänt något med sedan dess, men nu bad jag Kontors-Micke, som vi köper mycket av vårt kontorsmaterial och profilprodukter genom, att han skulle kolla om det gick att ta fram. Igår kom han med ett prov från en tillverkare och en offert. Det såg riktigt bra ut, och ok pris tycker jag. Cirka 55 kr inklusive moms per block, skulle det bli. Var in på åhléns på vägen till tåget och jämförde priser. Deras billigare varianter på ungefär motsvarande kostade 40-60 kronor, och då var det inte lika bra kvalitet. De blocken hade tunt papper som låg litet ojämt. I provet som jag fick är det tjockt fint papper. Sedan hade de Bookbinders Designs fina textilklädda anteckningsböcker på åhléns, men de kostar från 150 kr. Så jag tror att det här blocket kan bli en bra produkt att till exempel ha som avtackningspresent för föreläsare eller uppvaktning. Vi har fått en del önskemål om billigare presenter till butiken. Dessutom tar blocken inte stor plats om man ska ha med sig 20 stycken för att dela ut, och den som får den har inget problem att bära hem den.

En litet kul grej måste jag berätta om provblocket. Det har litet tjockare frostad plast längst fram, och så en plastficka bakom att sätta kortet i. Micke förklarade: Den är transparent på pärmen, och så genomskinlig plastficka. Det här kallas transparent. Knäppt att han trodde att han behövde förklara ordet transparent för mig, särskilt som han rörde ihop begreppen själv. Men jag höll god min. Vi förstod ju varann ändå, och man måste inte alltid skriva folk på näsan.

En annan grej jag vill ta fram till butiken är en snygg mugg som man dels kan ha att ge bort, och som dels kan beställas av föreningarna att ha i våra lokaler. För även om alla gamla serviser med IOGT- och NTO-logotyper på är otroligt snygga, är det ju minimala kaffekoppar, och tekoppar finns det knappt. Nu har IOGT-NTO värvat över 12000 nya medlemmar förra året, och när det kommer annat än pensionärer på mötena vill de inte fika i dockserviser.

Nu har Bo gått iväg till dagis med Viggo och Klara, så nu kan jag sätta igång att jobba i lugn och ro. Bo och Klara kommer ju hem, men vi ska nog inte störa varann.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^