Elsa Anderssons konditori

28 juli 2008 12:22 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 6 kommentarer

Vi åkte inte raka vägen hem igår, utan tog en tur genom bergslagen. Man kan tänka att det skulle finnas massor av loppisar längs vägen, men det gjorde det inte. Inte en enda. Hur är det möjligt? Det var i alla fall fint åskväder, men jag hade huvudvärk och sov en del. Och så fikade vi på Elsa Anderssons konditori i Norberg. Jag blev litet besviken faktiskt. De hade otroligt fula skålar i pressglas istället för assietter; vad är det för stil? Men kakan var god.

dsc03457.jpg

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Det ska ju vara ett väldigt fint konditori – finns med i böcker om konditorier bl.a. Vi var där för ett antal år sedan när vi hälsat på goda vänner i Fagersta. Bakverken var goda, men annars var det inte något särskilt.

  Comment by Kristina Strömberg — 2008-07-28 12:47 #

 2. Hej
  Reste via Norberg i mitten av juli 2008 för att
  åter besöka Elsa anderssons kafé som vi besökt 11 år tidigare. Blev nu besvikna: ny ägare sedan två
  månader, portvin serveras inte längre (de var de enda i Sverige som hade ett sådant tillstånd), inga blommor i vasar längre, nu var det några tråkiga blommor i kruka och i fönstren stod några billiga galvaniserade krukor. Vi reser inte tillbaka till Norberg och kafeet igen. De som driver det nu använder bara Elsa Anderssons namn men har inte förstått att det namnet förpliktigar.

  Comment by Ingegerd Johansson — 2008-07-29 7:16 #

 3. Nu tycker jag att ni är onödigt negativa. Elsa Anderson är det finaste konditoriet jag har varit på någonsin och de hade underbart goda bakverk. Huset är från 1700-talet och är i en klass för sig. När man har så mycket fint att titta på, hur kan man så hänga upp sig på en sådan liten detlaj som assietter? Dessutom kan jag tillägga att de nya ägarna lägger ner mer tid och omsorg på stället än vad någon har gjort på länge.

  Comment by Pia — 2008-09-13 0:01 #

 4. Håller med Pia! De är de finaste konditoríet jag någonsin har varit på. De tar ju tid att vänja sig vid något nytt och komma in i det! Och vem dricker vin på ett konditori? De hör ju verkligen inte till där!

  Comment by Stina — 2010-02-04 19:02 #

 5. Jag tycker att det är viktigt med detaljer om man driver ett konditori som ska ha en viss stil. Då förväntar jag mig porslin av hög kvalitet till exempel. Vad gäller vin håller jag helt med dig, Stina. Det hör inte hemma på ett konditori, och för min del tycker jag inte att det hör hemma någonstans överhuvudtaget.

  Comment by Kerstin — 2010-02-04 19:13 #

 6. Jag älskar Elsa Anderssons konditori! ägarna har blivit mycket bättre och tagit bort glasassietterna nu. De tar sin lilla tid att lära sig hur ett konditori ska vara. Speciellt när de gäller elsas konditori!

  Comment by Amilia — 2010-05-15 14:55 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^