Sjöändan

28 juli 2008 11:53 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Lördagens släktträff vid Sjöändan, Kristinehamn. Strålande solsken, massa mostrar och morbröder och kusiner och kusinbarn, mat och fika, badutflykt till ön, prat om barndomens olyckor, den ena värre än den andra, politik och annat, precis som det brukar vara. Stugan vid Sjöändan byggdes på 40-talet av mammas moster Rut Axelson, som annars bodde i lägenhet i Kristinehamn och var lärare. När hon dog tog min morbror Ragnar och hans fru Gunnel över stugan.

dsc03434.jpg

dsc03381.jpg

dsc03372.jpg

dsc03375.jpg

dsc03384.jpg

dsc03387.jpg

dsc03394.jpg

dsc03404.jpg

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. En text om det här släktkalaset finns också på min blogg.

  Comment by Enn Kokk — 2008-07-28 15:55 #

 2. Hej
  Trevligt att se bilder från tant Axelssons sommarstuga. Hon hyrde stugan av min pappa Karl Moberg på Bergsjötorp och Rut kom på eftermiddagarna upp till vår ladugård och köpte spenvarm mjölk med mycket grädde på. Vi träffades allihop runt omkring en gång på sommaren hos henne för saft, kaffe och kakor.
  Själv har jag tagit undan en tomt när Bergsjötorp såldes 1971 och har ett fritidshus där och på en av bilderna syns vår gamla badudde med massor av myror.
  Jag kommer förresten ihåg Birgitta som en liten smal mörk tös när hon var med Rut på mjölkhämtningen och vi lekte någon gång ihop, även om jag tyckte att Birgitta var litet för liten för mig, jag är född 1935.
  Varma hälsningar
  Carin Moberg-Widén
  Kristinehamn

  Comment by Carin Widén — 2008-12-01 17:36 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^