Stekt strömming på Salve
26 juli 2008 1:19 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarerHelsingfors dag 3
Sista kvällen gick vi på Salve i Helsingfors västra hamnområde. Till förrätt beställde vi saltgurka med smetana och honung och rågbröd som friterats och doppats i pressad vitlök med vitlökssmetana till. Sedan åt vi stekt strömming med potatismos och smöröga. Klart att jag äter strömmingen hel. Inget tjafs med att rensa. Ryggrad och stjärt slinker ned det också. Så har jag ätit strömming ända sen jag var liten.
Dessert efter det? Skulle inte tro det.
Kvällen avslutade vi med espresso och te i skybaren i Torni. Fint att se vyn även om natten.
4 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Låter som om ni hann med det viktigaste i Helsingfors!
Comment by lisa — 2008-07-26 8:13 #
Ja verkligen! Det var ju genom din matblogg som jag blev tipsad om strömmingen på Salve. Det var ett finfint tips.
Comment by Kerstin — 2008-07-26 8:46 #
Och roligt ställe man inte hittar till. Jag kan även tipsa om Ivana Helsinki och den vidunderliga frukosten på Klaus K som nog är det bästa man kan äta i Helsingfors alla kategorier. Missa inte vinbaren på Silja Serenade om ni åker färja. Fantastiska viner för inga pengar alls. Hälsa ola i vinbaren från oss.
Comment by lisa — 2008-07-26 16:32 #
En restaurang jag ofta har återvänt till är Sundmans.
Comment by Enn Kokk — 2008-07-28 11:06 #