Man kan bli borgare för mindre

25 juli 2008 19:23 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Helsingfors dag 1

När vi kom till Helsingfors i måndags och hade checkat in på hotellet var det dags för lunch, och vi promenerade till saluhallen i Hagnäs, där vi åt piroger och rågbröd med gravad sik. Bra sätt att starta Helsingforsvistelsen på! Nedervåningen i saluhallen säljer mat, men på övervåningen har de bland annat fabriksförsäljning av Marimekko, så där botaniserade vi sedan.

Innan vi lämnade saluhallen köpte vi med oss fikabröd från ett bageri, och gick och satte oss i en park i närheten. Lingonpiroger, blåbärspiroger och Alexanderbakelser!

dsc03059.jpg

dsc03060.jpg

dsc03061.jpg

Det visade sig att vi hade satt oss alldeles intill Socialdemokraternas högkvarter i Helsingfors, eller hur pappa? Litet komiskt eftersom min pappa säkert har varit där hundratals gånger. Huset var rätt trist, men med en ganska snygg konstnärlig utsmyckning. Som kontrast till fina jugendhuset intill föranledde det följande spontana replik av Dante: Man kan ju bli borgare för mindre. (Skojar bara, pappa.)

dsc03063.jpg

dsc03064.jpg

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Hagnäs/Hakaniemi ligger i Arberarhelsingfors. Om man går in från Hagnäs torg in på det område, där jag har varit så många gånger, hittar man i vinkel mot varann dels det klassiska Folkets hus, dels socialdemokraternas, SDPs, hus. Det var väl i den lilla parken i skärningen ni satt, antar jag.

    Comment by Enn Kokk — 2008-07-25 21:41 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^