Veta att man lever

9 juli 2008 0:40 | Allmänt | 1 kommentar

Humöret har väl inte direkt varit på topp idag. Jag vet att det bara är hormonerna som spökar och att det är bättre imorgon igen, men vad hjälper det. Jag har varit grinig och folkilsk.

Som tur är har jag då blivit uppringd av knäppa säljare på min privata mobil inte mindre än två gånger idag. Tur för att jag har kunnat ta ut vreden på dem istället för på till exempel barnen. Smart va? (Fast om sanningen ska fram har jag inte varit en så tålmodig förälder alla stunder idag i alla fall – men det hade kunnat vara värre.)

Den första ringde och frågade om jag brukade öppna mitt orange kuvert med pensionsbesked och om jag gjorde aktiva val. Åh, så dumt. Det är exakt anledningen till att jag avskyr att bli uppringd av säljare. Jag vill göra aktiva val; söka reda på informationen själv. Inte göra ett passivt val för att någon säljare ringer mig och erbjuder något. Fast först när jag svarade hördes bara en massa bakgrundssorl och så presenterade han sig inte tydligt med vem han var. Också dåligt. Säljare ska vara tydliga med att de är säljare, och inte tilltala mig som att de känner mig. Eller som om jag är ett barn. Men jag snoppade av honom rätt bryskt, och han hajjade att det inte var läge att fortsätta, och avslutade samtalet.

Andra säljaren ringde om förnyelseerbjudande av en tidningsprenumeration. Hon sa inte heller att hon var säljare, utan började med att ställa frågor. Jag hatar sånt. Varför ska jag svara på frågor om vad jag tycker om deras produkt när de inte ens har presenterat tydligt varför de ringer? Är du säljare, frågade jag som jag brukar. Vi avslutade det samtalet rätt snabbt också.

Jaja. De fick veta att de lever. Eller att de försökte snacka omkull fel person.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Just precis så reagerar jag på telefonsäljare! Jag brukar snoppa av dem bryskt. Jag har naturligtvis installerat NIX, men det är inte effektivt. Jag reagear också negativt på att bli uppringd av organisationer och välgörenhetsorganisationer av olika slag. Jag bidrar med mycket varje månad – men det vill jag ta ställning till i fred. Och jag avskyr det där personliga tilltalet från främmande människor.

    Comment by Birgitta Dahl — 2008-07-09 16:30 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^