114 skruvar om ni vill veta

7 juli 2008 9:51 | Allmänt, Bilder, Huset | 5 kommentarer

Mitt ommålningsprojekt av vardagsrummet går framåt, men det tar lång tid. Värst var förstås all förberedelse. Det tar alltid längre tid än man tror. Plocka ihop allting och tömma rummet. Dessutom fick jag släpa alla möbler ensam, eftersom resten av familjen var i Sollefteå. Det var ganska jobbigt att bära bokhyllorna till Klaras rum.

Fast soffan, fåtöljen, stereon, teven och högtalarna står kvar i mitten av vardagsrummet, övertäckta med plast. Jag får vibbar av vardagsrummet hos Frans föräldrar i The Nanny. De hade plastövertäckta soffor jämt för att skydda dem. Och Georges bisarra föräldrar i Seinfeld också, visst hade de?

dsc02629.jpg

Sedan allt arbete med att sätta maskeringstejp på alla lister och att ta bort de hemska golvlisterna av plast. Det var många skruvar att skruva loss. 114 skruvar om ni vill veta. Jag har räknat. Inte för att det har något värde, men bara för att ni ska få veta. Inne i listerna fanns avklippta kablar. Som tur var var de avklippta i två ändar, så de var inte strömförande.

dsc02624.jpg

dsc02626.jpg

Här kan man se att det blir ganska stor skillnad med vita väggar istället för vävtapeten.

dsc02633.jpg

Det behövs många lager för att täcka. Vävtapeten suger upp så mycket färg, så efter första lagret är det väldigt flammigt.

dsc02634.jpg

Bästa måleriverktyget är den här lilla rollern, som jag tror är till för att måla bakom element. Det är den bra för, men även att måla på smala ytor där stora rollern inte kommer åt, till exempel ovanför fönster. Dessutom stänker den inte som stora rollern gör. Ännu en anledning att välja den ovanför fönstren.

dsc02636.jpg

Men det är kul att måla. Det ger så påtagligt resultat.

5 kommentarer

  1. En gång fick jag tipset av en farbror på Coop att det finns stora rollers med lika ”ofluffig” kort och smålockig päls som de där små (som han sa var till för lack…) Och de skvätter mycket mindre de oxå…

    Jag bara latar mig jag.. Hå hå

    Comment by Anna — 2008-07-07 14:31 #

  2. Det låter som jag kanske skulle ha en sån, fast å andra sidan är det kanske bra med fluffet för att komma åt när man målar på väv. Jag vet inte. Men varför ska man över huvud taget ha roller när man målar med lackfärg. Allt som ska målas med lackfärg, skåpdörrar, lister och andra snickerier ska ju penselmålas för snyggt resultat, eller i värsta fall sprutlackeras. Fast man kan förstås rolla först, och så dra med pensel sen för snyggt resultat har jag hört.

    Jag vet att du latar dig. Jag har koll. Lata på du. Det är också bra.

    Comment by Kerstin — 2008-07-07 14:39 #

  3. Nog vet jag att du har koll. Jag har oxå koll. Lite lagom.

    Jag vet tex att det blir fint. Finfint faktiskt.
    Amanda har allt plockat ner halva sitt rum oxå, för hon vill måla då hon kommer hem från kollo. Ack ack!

    Jag ska nog masa mig över till gäststugan och såga ner en bokhylla och en våningssäng så de går in i det 198 höga rummet. Vore ju bra att kunna använda det när jag nu lagt golv och målat väggar. Typ

    Jag är helt enig vad gäller lack. Det finns ju påstrykare oxå, om man vill grunda ytan innan efterstryk med pensel. Mycket bättre än roller

    Och jag inser faktiskt att det är otroligt storasystersförnumstigt att meddela vad du kunde ha, när du nu inte har det och jag inte kommer över med det medans du ev behöver det. Jag borde nog ignoreras när jag är sån. Kram!

    Comment by Anna — 2008-07-07 17:58 #

  4. Måla är superkul! Synd att jag just nu är smått förbjuden och måste låta maken göra sånt kul i stugan. Ackack… Det är ju så tacksamt är det blir så fint och annorlunda utan att kosta så himla mycket. Tycker jag. :)

    Comment by AnnaA — 2008-07-08 7:00 #

  5. Jag fick veta i veckan att man ska måla ett lager med lim på vävtapeter innan färgen för att slippa få det flmmigt. Min mamma fick måla sin vägg fem gånger innan det blev bra – då fick hon detta tips!

    Comment by Åsa — 2008-07-09 11:14 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^