Om att dokumentera livet i stället för att leva det

28 juni 2008 22:11 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

På Stora Essingen är urvalet av lunchhak rätt begränsat, så igår begav vi oss till Kungsholmen och åt lunch på Antons sista arbetsdag. Vi gick på Vurma på Polhemsgatan, och det var riktigt trevligt. Nu vill jag besöka Vurma i Vasastan och på Söder också!

dsc02399.jpg

dsc02402.jpg

På väggarna fanns en samling tavlor med ganska lättklädda kvinnor, företrädesvis spelande tamburin. Vi diskuterade vilka vi liknade mest. Ja, kanske den här ovanför vårt bord?

dsc02400.jpg

Ett annat samtalsämne var vad som driver en att blogga, och jag konstaterade krasst att vissa ägnar sig åt att leva livet. Själv ägnar jag mig åt att dokumentera det…

Anton fattade inte varför Lydia och jag twittrar, vad det är för vits med det, och med statusuppdateringarna på Facebook. Vi försökte förklara att det är kul att följa vad folk gör i realtid, viktigt och trams. Att microblogga är ett kul komplement till vanliga bloggen. Tyvärr har Twitter haft problem ett tag för att de har vuxit för fort, så att de måste bygga om en massa för att få tillräcklig kapacitet. Under tiden funkar till exempel inte applikationen som ska uppdatera statusen på Facebook från Twitter. Jag hoppas att det kommer igång snart, för jag vill bara uppdatera på Twitter så att det både uppdateras på Facebook och på min blogg. Det är så smidigt att bara skicka ett sms när andan faller på.

Sedan trodde Anton att min stora lycka skulle vara om man kunde följa minut för minut var jag är någonstans på min blogg. Men nej, det vill jag ju verkligen inte. För även om jag visar upp ganska mycket av min vardag och är ganska privat, så väljer jag noga vad jag berättar. Det är bara en del av mitt liv och jag vill behålla tolkningsföreträdet.

Men sen sa Lydia att hon ville ha en applikation som synkade allt hon tänkte så att alla kunde läsa det. För egentligen är det ju så att det är Lydia som styr Antons tankar. Det kanske ni inte visste, men det är alldeles sant.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Fast jag ville ju kunna styra vad som skulle synas. Det skulle inte vara helt random-tankar som dök upp. Bara som en förlängd twitter-funktion, kopplad till hjärnan. Det kan väl inte vara så svårt?

  Comment by Lydia — 2008-06-28 22:36 #

 2. Jag älskar öfrlängd twitter-funktiontanken!

  Kan ni inte komma till Vurma på Söder så kommer jag också? Gärna med Anton :-)

  Comment by Helene — 2008-06-29 9:56 #

 3. Jo, jag kommer gärna till Söder och fikar!

  Comment by Kerstin — 2008-06-29 10:56 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^