Bilden av en diskande pappa

19 juni 2008 0:49 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Min pappa fyller 71 år idag. Han och mamma är i Öregrund, men jag jobbar jag, så vi firade i söndags. Hoppas du får en fin födelsedag, pappa!

Här kommer två bilder på en diskande pappa. Dels i lägenheten på Kungsgatan, tidigt 60-tal, och så i söndags. Jag kom att tänka på bilden från 60-talet, som kommer från ett av Stor-Mattis album, när pappa stod och diskade efter middagen nu senast. Min bror Matti är för övrigt väldigt lik pappa som han såg ut i början av 60-talet.

Pappa som diskar och lyssnar på P1 är en trygghetsbild som jag får upp i mitt huvud när jag tänker på min barndom. Särskilt sena sommarkvällar i köket i Öregrund, när jag och Matti sov skavfötters i kökssoffan, och pappa eller mamma diskade och lyssnade på sjöväderrapporten.

pappadiskar.jpg

dsc02128.jpg

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Tack, snälla!

    Comment by Enn Kokk — 2008-06-19 11:01 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^