Du är en bra mamma

27 maj 2008 19:19 | Allmänt | 2 kommentarer

Trött och stressad kommer jag till dagis och hämtar tio i fem. Jag har svängt förbi Musse Pigg-posten (Tuna backar spel och tobak) och hämtat ut ett paket med handlingarna till Våra Gårdars ombudsmöte på vägen. In genom stängningsavdelningen Sleipner, på med skoskydd, genom Valhall hela vägen till Freja för att se om det finns något på Klaras hylla som måste tas hem. Ja, nerkissade byxor i en plastpåse. Tillbaka till Valhall och hämta Viggo-grejer. Man får inte missa att ta hem alla teckningar och annat pyssel och eventuella pinnsamlingar och stensamlingar. Ut genom Sleipner igen. Inte glömma att ta av skoskydden. Man ser så fånig ut då. Ut på stora gården. Viggo och Klara som kommer springande och kramas. Gå till cyklarna. Låsa upp. Sätta fast cykelkärran på cykeln. På med hjälmarna alla tre. Cykla hem i solen. Viggo säger plötsligt att han vill att vi tar fram poolen och blåser upp och fyller med vatten. Nej, säger jag. Jag hinner inte. Måste laga mat innan ni blir tokhungriga och bryter ihop. En annan dag kanske. Viggo bryter ihop för att jag säger nej. Hemma försöker jag avleda så han blir glad. Det funkar sådär. Trött, trött. Lagar maten, laxspett och ris. Kramas litet med barnen och leker koja under täcket i stora sängen medan maten blir klar, och hinner svara på ett jobbmejl. Maten klar. Barnen älskar laxspett och äter med god aptit. Klara ska göra allting själv, annars blir det fel och katastrof. Försöker mota bort tröttheten och pratar om vad de gjort på dagis. Tänker att jag inte får somna när jag läser saga för att jag har massa saker att göra. Plötsligt säger Klara ”Du är en bra mamma!” och kommer och kramar mig. Varför då, frågar jag. För att du gör så många saker, säger hon.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Klara har rätt. Du är en bra mamma. Jag tror att Viggo tycker det också.

    Comment by Kristina Strömberg — 2008-05-27 23:27 #

  2. Jaa, du är en väldigt bra mamma! Bl a.

    Comment by Birgitta Dahl — 2008-05-28 9:06 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^