Vi stoppar om grönsakerna

25 maj 2008 18:59 | Allmänt, Bilder, Trädgård | Inga kommentarer

Nu har jag sått grönsakerna. Det blev mangold, rödbetor, morötter, räddisor, dill, slätbladig persilja, bondbönor, sockerärtor, huvudsallad, ruccola, plocksallad och asiatisk kål. Klara hjälpte mig att lägga ut fiberduk över allting för att skydda mot fåglar, morotsflugor, brännande sol och nattfrost. Vi stoppade om grönsakerna helt enkelt. Fiberduken är så vacker när den fladdrar i vinden medan vi breder ut den. Den ser ut som en tunn slöja som böljar.

Och så grävde jag en egen rabatt åt Klara bredvid Viggos. Körde undan grässvålen med skottkärran och kärrade ett par lass jord till rabatten och fyllde på. Barnen fick välja vilka grönsaker och blommor de skulle ha och så själva. Det blev ganska huller om buller, men det blir säkert sagolikt fint.

dsc01685.jpg

Framåt kvällen skulle vi vattna. Här hjälper klara mig, iförd sina grodstövlar. Minuterna innan det här kortet tas har Viggo sprutat ner mig med vattenslangen, och alldeles efter det här ögonblicket sprutar han ner sin lillasyster. Men det gör ju ingenting när solen skiner så fint från en molnfri himmel.

dsc01683.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^