Dagens kopp: emaljmuggarna i Öregrund

11 maj 2008 10:02 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Ni kanske trodde att jag hade lagt ner projektet Dagens kopp, att det inte fanns fler koppar att skriva om, men det kommer mera.

dsc01303.jpg

Vad kan passa bättre än de här emaljmuggarna när jag tillbringade gårdagen på mammas och pappas sommarställe i Öregrund? De är verkligen min barndoms somrar. Ur dem drack vi varm choklad på kvällarna i kökssoffan, jag, mina syskon och ibland också mina kusiner. Det fanns flera emaljmuggar, men det här är de som finns kvar nu. Och kvällschokladen föregicks av att min mamma tog ut oss på kvällspromenad och berättade sagor om Rävkungen, som bara vi kunde se. Vandringarna gick genom skog, över ängar och på små grusvägar. Där gick vi i våra 70-talsträningsoveraller och kände oss som en detektivklubb, och allting var så mystiskt och magiskt.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Min syster har köpt hjärtmuggar som den du visar, fast vita med rött hjärta.

  Comment by Lydia — 2008-08-06 16:12 #

 2. Hejsan!!

  Hittade hit idag genom bilderna på ditt gamla dockskåp..samlar ocksålite på dockskåp,främst runt 50/60 talet då ..Senbörjade jag kika vidare på det andra,och gillar verkligen det jag ser!!Vi har precis lika smak!Vad gäller möbler,porslin och dylikt.Jag är väldigt väldigt svag för 50 talet speciellt..Kul att se att det finns liknande människor där ute som en själv,eller ja det borde det ju finnas med tanke på hur trixigt det är att hitta grejer från 50 talet för en överkomlig summa..=) Men har inte hittat många som bloggar om det..tycker mest det är shabby chic och countryhouse eller vad det heter..såååå trist.. suck..Föresten så känner jag väldigt bra igen mig när jag läste om dessa bruna emaljmuggar somman drack choklad ur,och och sommarkvällspromenaderna i träningsoverall ute på landet.. =) Vilka minnen som kommer tillbaka!!Själv är jag född 1971.

  Comment by jessica — 2008-12-22 0:33 #

 3. Hej. Vilka härliga muggar :) har själv inhadlat likadan som den blommiga fast i annan färg.
  Och har googlat runt om jag kan finna tillverkare/Designer till dessa.
  Och hamnade här. :)
  Så jag undrar ifall ni möjöigtvis vet något om dem? Mvh Sami

  Comment by Sami — 2017-04-27 21:11 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^