Förresten

25 april 2008 8:10 | Allmänt | 6 kommentarer

Det går scharlakansfeber på dagis. Fan. Jag vet inte ens riktigt vad det är. Har jag haft det? Vi ska faktiskt inte vara mer sjuka nu.

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Tungan blir röd, minns jag. Bo och Per har haft det i lindrig form. När det var kommer jag inte ihåg, men det står på kortet från BVC-tiden som Bo har tagit vara på. Det var inte så allvarligt tyckte man på BVC då, men skrev ut antibiotika även till mig – som troligen också fick en släng av sleven.

  Comment by Kristina Strömberg — 2008-04-25 15:22 #

 2. Nej, jag kan inte minnas att du haft scharlakansfeber. Jag hoppas att ni slipper.

  Comment by Birgitta Dahl — 2008-04-26 8:40 #

 3. Nu har jag kollat på mitt hälsokort. Jag har inte haft scharlakansfeber. Men jag har haft mässling februari 1970 (då var jag ju bara 5 månader), påssjuka mars 1975, vattkoppor januari 1981 och hjärnhinneinflammation januari 1976. När jag hade hjärnhinneinflammationen låg jag på sjukhuset länge, och mamma lärde mig att sticka.

  Comment by Kerstin — 2008-04-26 9:06 #

 4. Tyvärr kan man få scharlakansfeber flera gånger eftersom den orsakas av en bakterie som heter streptokocker, samma som vid halsfluss

  Comment by vickan — 2008-04-26 11:08 #

 5. Jag hade scharlakansfeber tre gånger samma höst (när jag var sex tror jag) och hamnade tillslut på Ackis. Där var det trist kan jag säga.

  Mässlingen fick du nog av mig. För jag hade när jag gick i tvåan och du var ny (om jag minns rätt) I så fall har du ju inte bara vanan att klippa pizza från mig, utan även antikroppar mot mässlingen. Oxå en bra-att-ha grej

  Comment by Anna Kettner — 2008-04-26 17:30 #

 6. Hörrudu syrran, skulle inte du vika, skura och plantera fram till klockan sex läste jag nånstans, och inte hänga på bloggar? Va?

  Själv varvar jag just nu plocka diskmaskin, tvätta kläder och prova hur snygg jag är i mina tre par nya skor.

  Comment by Kerstin — 2008-04-26 17:59 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^