Det är kopparna jag vill åt

10 april 2008 0:32 | Allmänt, Dagens kopp | 4 kommentarer

Vet ni vad? Jag längtar ut till mammas och pappas sommarstuga i Öregrund, där de bor nu under sommarhalvåret. Man kunde tänka att det var för att det är så fint där ute, för att jag vill se på vårblommorna och för att det kanske, kanske kunde vara vårsol och jag kunde sitta på förstutrappen och dricka te och få fräknar på min näsa. Och så är det ju, också. Men ärligt talat är det mest för att jag vill komma ut och fotografera koppar som finns där ute till Dagens kopp-serien. Idag var jag faktiskt också förbi mina föräldrars lägenhet här i stan och fotograferade några koppar, men det vet de inte om. Så, nu har jag erkänt. Det är kopparna jag vill åt.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Sommarhalvåret???

  Vackert ord, iallafall!

  Comment by Gösta — 2008-04-10 0:46 #

 2. Vi är faktiskt i stan nu under ett par dar – jag kom i går kväll, och mamma har varit här ytterligare ett dygn, men hon har haft massor av sammanträden.

  Ute i Öregrund var det, när jag åkte därifrån, ännu mindre vår än här i Uppsala: trädgården var helt snötäckt. Men jag hoppas snön har smält igen, när jag återvänder på fredag.

  Välkommen till Öregrund, också för att fotografera koppar. Ett tillfälle ges ju, när ungarna ska vara hos oss där ute – jag tänker på när de ska hämtas helgen efter.

  Comment by Enn Kokk — 2008-04-10 10:41 #

 3. hejsan! du skulle inte kunna skicka iväg en länk till den hemsidan där du kunde hitta stämplar? Har nämligen en tekanna, samt otaliga mängder koppar jag gärna vill veta lite mer om! mvh

  Comment by c k — 2008-08-01 17:36 #

 4. Nu vet jag inte vilka stämplar du tänker på. Om det gäller svenska porslinstillverkare så är det inte någon hemsida jag har hittat stämplar och annan information. Jag har en ganska omfattande samling böcker om svenskt porslin. Men det var någon engelsk kopp jag skrev om i våras där jag hittade stämplar på en engelsk hemsida. Tyvärr har jag inte kvar länken.

  Jag kanske ska skriva ett inlägg framöver om bra litteratur om porslin.

  Comment by Kerstin — 2008-08-01 18:19 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^