Tar itu

6 april 2008 17:50 | Allmänt | 1 kommentar

Vi kom hem från Mellösa för några timmar sedan. Både jag och Klara och Viggo sov i stort sett hela bilresan. Sedan var Viggo och särskilt Klara så där nyvaketgriniga ett tag. Det är inte kul.

När man kommer hem får man ta itu med det vanliga. Planera mat och skriva inköpslista för hela veckan, tvätta och städa. Bo och Klara är och storhandlar. Viggo är hemma med mig, och jag kör tvättmaskinen för fullt och städar medan vi lyssnar på Håkan Hellström. Fast Viggo vill helst att vi ska stänga av musiken så han kan få titta på film.

Det här med städ och tvätt. Jag mår dåligt när det är stökigt och skitigt hemma. Jag får ingen ro, och det går varken bra att sitta och jobba eller att titta på en film eller läsa en tidning. Och jag tycker faktiskt att det kan vara rätt trevligt att gå omkring hemma och fixa och dona, bara det inte är alltför eftersatt, och framför allt vill jag helst vara ifred. Det är inte kul när barnen springer omkring och vill att jag ska vara med dem istället eller stökar till samtidigt som jag städar. Men jag är inte en sån förälder som tycker att de inte får leka och dra fram saker. Det måste barn få göra, bara man plockar undan sedan.

Helst vill jag städa ordentligt också. Plocka undan allt småplock, dammtorka, dammsuga och våttorka. Det känns så onödigt att göra det halvdant, och synd att missa den underbara känslan av nytorkat golv.

Och så vill jag lyssna på P1 eller dra på musik på hög volym när jag städar såklart. Men nu vinner nog Viggo. Han har så tråkigt och säger film, film, film. Jag säger städa, städa, städa.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Jag har också tagit itu idag. Jag kom med buss 811 kl 11 idag och har städat huset noga. Dammat, dammsugit och våttorkat och lagt på rena dukar. Det är besvärligt men väldigt fint när det är färdigt. Sov gott!

    Comment by Birgitta Dahl — 2008-04-06 20:14 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^