Vågad vinkel på mode och stil

18 mars 2008 22:47 | Allmänt, Läser, Lyssnar på | 2 kommentarer

Jag saknar tidningen Modette, som var en riktigt schyst tidning om mode. Annarlunda än andra modetidningar därför att den tog upp mer om personlig och individuell stil och vågade vara mer djuplodande och även skriva konsumentjournalistiskt om mode. Men naturligtvis fanns det inte en tillräckligt stor marknad för den i Sverige, så den fick läggas ned. Den lever dock kvar på webben på www.modette.se, fast det är inte alls samma sak som tidningen.

Nu startar SVT modebloggen LLC med Lisa Lovisa Corneliusson, som har jobbat bland annat med Modette. Den ser mycket lovande ut, med intressanta och smarta vinklingar. Läs mer om projektet i Resumé.

Även Stil med Susanne Ljung i P1 lyckas ta upp mode och stil ur intressanta synvinklar. Spännande och oväntade teman, och man sätter nutid och historia i sitt sammanhang. Som alltid i P1 blir man överraskad över saker som man inte visste var intressant. Det är det som är så underbart med P1. Man blir en bättre och rikare människa faktiskt. Äntligen finns Stil även som poddradio.

Att modetidningar, och även inredningstidningar, inte vågar skriva konsumentjournalistiskt tycker jag är tråkigt och fegt. Inte så att jag inte gillar det där glassiga med mode- och inredningsmagasin. Jag älskar det. Jag vill se bilder på de senaste trenderna och veta var man kan köpa det och vad det kostar. Jag knarkar glassiga tidningar. Men jag tycker att det också vore intressant om en inredningstidning till exempel vågade göra ett reportage där de jämför alla kökstillverkare, kollar vad som är bra och dåligt, vad man har fått mycket reklamationer på och så vidare. Jag vill ha en genomgång som visar om det är prisvärt med kvalitet, vad man betalar för om man väljer dyra märket. Men det kommer aldrig att hända. Dels är det för resurskrävande och dels vill de säkert hålla sig väl med tillverkarna, så att de får låna inredningar, möbler eller kläder till sina mindre djuplodande reportage och plocksidor. Det tror jag i alla fall.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Velvet då?

    Comment by Hull — 2008-03-18 23:37 #

  2. Ja, jag tänkte på det också, men jag har faktiskt bara sett ett halvt program, så det kändes inte som att jag kunde skriva om Velvet initierat. Jag har inte tittat särskilt mycket på TV alls på senaste tiden. Men det känns ju som att det är i samma anda, så jag tror att jag skulle gilla det.

    Comment by Kerstin — 2008-03-18 23:42 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^