Textanalys

8 mars 2008 22:55 | Allmänt | 3 kommentarer

Det här var ju litet kul. På en sekund får man textanalys av sin blogg.

http://kerstin.kokk.se/

E: (0.21728) – I: 0.78272
S: (0.315549) – N: 0.684451
T: (0.157589) – F: 0.842411
P: 0.350093 – J: 0.649907

Textanalysen indikerar att författaren tillhör tempramentet

Idealister (NF) >>
“Människan i främsta rummet!”

Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer – men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar för bättre världar. Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människo-orienterade begrepp som Idealister dras till – och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika – och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.

Vill du få en Idealists uppmärksamhet – pröva “vilken inspirerande person – titta vad hon gör!”. Idealister använder ofta ord som “rättvisa”, “dröm”, “själ” eller “harmoni”.

och är av Jung-Myers typen

INFJ >>
Psykologen (INFJ)
Psykologen är den kanske mest svårförståeliga av de olika personlighetstyperna. De är till exempel så intresserade av människor att de kan framstå som väldigt utåtriktade – även fast så inte är fallet. Det är endast det att de riktar sitt känsloliv utåt och därmed är väldigt bra på att få människor att må bra – samtidigt som den största energin faktiskt uttnyttjas inom dem själva. Under ytan är de drömmare med en fantastisk kreativitet och visionär förmåga. Den utåtriktade talangen för att hantera människor använder de sedan för att få människor att acceptera och följa deras visioner.

De kan verka mindre orginella (särskilt i sina egna ögon) än Systembyggarna som ofta ägnar sig åt vetenskap eller teknik. Detta beror endast på att djupa insikter i det mänskliga psyket inte FRAMSTÅR lika spektakulära – utan snarare tvärtom känns helt självklara ju mer insiktsfulla de är. Psykologerna är individualistiska och har inga problem att inte följa strömmen. Däremot är det inte ovanligt att en Psykolog startar en massrörelse i en form eller annan som mängder av människor väljer att följa.

Testa själva med er egen blogg.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Mindre smickrande resultat för mig. Väktare och åsiktsmaskin. Häpp. Jag går och dränker mig.

    Comment by Jenny — 2008-03-11 10:05 #

  2. Gör inte det, fina Jenny! Och åsiktsmaskin är väl bra?

    Comment by Kerstin — 2008-03-11 10:09 #

  3. @Jenny: Utan väktare och åsiktsmaskiner hade hela samhället störtat samman, så gå INTE och dränk dig är du snäll! ;-)

    Comment by Mattias — 2008-03-11 15:57 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^