Man ska inte ropa hej

4 mars 2008 16:23 | Allmänt | 6 kommentarer

Igår tänkte jag att det var vår. Blåsippor, inga sjuka barn och litet lättare om man snart slipper dessa mängder av vinterkläder som ska på och av. Men nej, i natt började Klara kräkas. Så det var bara att släpa upp en madrass från källaren och bädda i vardagsrummet.

Jag är verkligen inte vidskeplig eller tror på ödet. Det är inte så att om jag tänker eller säger att nu har barnen inte varit sjuka på ett tag så kommer de att bli det. Mer att jag blir besviken.

Jag är hemma med barnen idag och hjälper Klara att kräkas emellanåt. Viggo är så klart också hemma, även om han inte är sjuk. Tvättar maskin efter maskin med nedkräkta lakan, täcken och kuddar. Tur att det finns plastad frotté. Men varför har ingen tänkt på att tillverka örngott i plastad frotté. Hittar i alla fall inte när jag googlar. Det skulle jag vilja ha när det är kräksjuka. Kuddar tar sån tid att torka när man har tvättat dem.

Och annars, leker litet med Viggo, städar och donar och lyssnar på musik. Klara ligger mest på madrassen och sover eller tittar på film. Det får man göra hur mycket man vill när man är sjuk. Och sova kan man göra i de mest besynnerliga lägen. 70-talspåslakanet är såklart från min barndom. När det är kräksjuka blir det omanglade lakan förresten. Men annars ska det vara manglat.

pict9399.jpg

Och vad ska man hitta på till lunch en extra dag hemma? Våfflor så klart. Klara fick faktiskt i sig två och ett halvt hjärta. Annars är hon ju storätare, men idag har hon inte haft vidare matlust. Men våfflor ville hon ha.

pict9402.jpg

Jag tänker inte bli sjuk, om ni vill veta. Imorgon ska jag jobba, jobba, jobba. Och på kvällen ska jag på Tomas Andersson Wij på Göta Lejon.

6 kommentarer

  1. Jag brukade trä stora plastpåsar (typ från klädaffären) över kuddarna, när pojkarna var små och kräksjuka, och sedan dubbla örngott – för att det inte skulle hända någon olycka med att de kom åt plastpåsarna. Kuddarna blev i alla fall inte ”kräkskadade”, men jag vet inte om det var bekvämt för sjuklingen. Detta tror jag inte de minns själva.

    Comment by Kristina Strömberg — 2008-03-04 20:17 #

  2. Det låter ganska oskönt. Jag tror snarare att jag ska köpa mer plastad frotté på metervara och sy några örngott av det.

    Comment by Kerstin — 2008-03-04 20:32 #

  3. Jag tror också att det är ett för en sjukling skönare alternativ än mitt påhitt.

    Comment by Kristina Strömberg — 2008-03-05 0:34 #

  4. Annars kan man ju ha örngott-påse-örngott, borde kanske både isolera och vara lite skönt på samma gång?

    Comment by Robert — 2008-03-06 15:43 #

  5. Jag tror man ska akta sig för plastpåse – kvävningsrisk om man har maximal otur. Plastad frotté, kanske med ett vanligt örngott ytterst låter bra tycker jag.

    Comment by birgitta dahl — 2008-03-07 9:27 #

  6. Plastad frotté är minst lika tät som en plastpåse, så där är det ingen skillnad om det skulle finnas någon kvävningsrisk.

    Comment by Bo — 2008-03-07 14:33 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^