Ledig eftermiddag i Göteborg

12 november 2007 13:59 | Allmänt | 4 kommentarer

Helgen var fullproppad av grejer som skulle göras, och när jag tillslut satte mig och skrev ett inlägg på bloggen sent igår kväll gick uppkopplingen ner. Det händer nästan aldrig hemma.

Nåväl. Detta hann jag med i helgen. I lördags var jag i Stor-Mattis lägenhet och packade med de andra igen. Det skulle bara bli ett par timmar, men det blev fem. Men vi börjar faktiskt bli klara nu.

Igår kokade jag två satser julmarmelad med fikon, apelsin och kanel till Drabantens julmarknad. Jag promenerade iväg med Viggo till hans kompis Jakob så att de fick leka. På eftermiddagen ägnade jag ett par timmar åt att gräva ner alla rosor och perenner som kommer från Stor-Mattis uteplats och odlingslott. Det var i sista minuten. Det blir kanske inte mildare väder igen nu, och snön låg som ett tunt täcke över jorden. Det var tungt, men det gick bra. Sedan promenerade jag med Klara hem till mina föräldrar och uppvaktade pappa på Fars dag, och så vidare till Stor-Mattis lägenhet och mätte möbler som ska säljas på Tradera. Ja, och så hann jag väl tvätta fyra maskiner tvätt och vara med barnen förstås.

Nu är jag i alla fall i Göteborg. Sitter på mitt hotellrum på Hotel Flora som ligger vid Grönsakstorget. Bra läge och trådlös uppkoppling. Ikväll ska jag och Morgan bygga IOGT-NTO:s monter på Förebygg.nu, och imorgon deltar jag på konferensen. På onsdag ska jag åka ut till Mölnlycke och hjälpa Jenny Gustavsson med IOGT Internationals arkiv.

Nu ska jag ut på stan några timmar och vara ledig. Jag hade tänkt gå på Röhsska, men de har ju stängt på måndagar. Men imorgon har de öppet till 20, och jag har ingen lust att gå på middagen som hör till Förebygg.nu, så jag passar på då. Jag tänkte se åtminstone Trendrapport: 2008, och så besöka butiken förstås.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Det låter mysigt alltihop!

  Comment by Helene — 2007-11-12 16:27 #

 2. Hotell Flora är mysigt. Mitt favorithotell i Göteborg!

  Comment by Åsa — 2007-11-12 20:52 #

 3. Om jag inte minns fel brukade min mormors far sälja blommor mm. på Grönsakstorget för ungefär 100 år sedan.

  Comment by Bo — 2007-11-12 21:30 #

 4. Jo Bo, det stämmer att både din mormor, hennes syster och deras far sålde blommor på Grönsakstorget från omkring 1916/17 (när de startade sin egen trädgård) till dess att de köpte Violas Blomsteraffär 1929. Jag har ett minne av att din mormor berättade att hon var den som framför allt stod för försäljningen där under 1920-talet efter att hon gått ut skolan. På vintern var det kallt om fötterna och de hade halmskor utanpå sina vanliga kängor för att inte frysa. För att värma sig gick de för lunch på ett kafé som låg på Södra Larmgatan i närheten av Grönsakstorget.

  Comment by Kristina Strömberg — 2007-11-13 0:28 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^