Industriland – när Sverige blev modernt

28 oktober 2007 0:38 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Som kvällsaktivitet på konferensen på Arbetets Museum fick vi en guidad visning av deras utställning Industriland – när Sverige blev modernt. Jag är väl litet yrkesskadad, men när jag går på utställningar kollar jag alltid mest på hur de har gjort utställningen, istället för att ta in den.

Och man får väl säga att det här var en snygg och smart utställning, men frågan är om de lyckas förmedla innehållet. Man går bara omkring och tycker att allt är så snyggt och blir nostalgisk över alla coola prylar. Det är kanske inte så smart egentligen.

Roligaste idén var nog det löpande bandet som gick runt hela den enorma utställningshallen, och som visade en massa prylar från 1930-tal till 1970-tal. Och när man känner igen det mesta och vet vem som formgivit är det extra kul. För jag har ju stenkoll på sånt.

Mindre bra var kanske utställningstexter jättehögt upp. Hur tänkte de då?

Kolla in litet bilder från utställningen, och besök gärna Arbetets Museum och se den på riktigt.

PICT8287.jpg

PICT8290.jpg

PICT8293.jpg

PICT8294.jpg

PICT8301.jpg

PICT8303.jpg

PICT8309.jpg

PICT8305.jpg

PICT8306.jpg

PICT8310.jpg

1 kommentar

  1. Hej! Jag besökte denna utsökta utställning med min pappa sist jag var hemma hos päronen. Mycket kultig och sevärd, förstår att du gillar den!!! Beträffande den ryska banantårtan du letade efter fanns den redan på min tid, på Björkdungens konditori på Södra Promenaden, en bit från ”Lärka” där jag gick i gymnasiet. Har ingen aning om detta kondis fortlever. Men tårtan var god på den tiden i alla fall!

    Comment by Maggan — 2007-10-31 14:19 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^