Jobbigt

16 oktober 2007 0:01 | Allmänt, Bilder | 6 kommentarer

Jag var på Tollare hela fredagen och större delen av lördagen för Våra Gårdars förbundsstyrelse som sedan övergick i distriktsordförandesamling. Det hade tydligen varit synpunkter vid någon tidigare samling att vi inte hade utnyttjat tiden tillräckligt mycket, så den här gången var det rejält fullmatat. Sådär så man aldrig hann gå iväg och ställa in väskan på rummet, kolla mejl eller ringa samtal. Vi hade program från 9.00 på morgonen till klockan var drygt tio på fredagkvällen, och jag var rejält trött när jag gick till mitt rum. Men jag fick eget rum, och som småbarnsförälder är det en otrolig lyx att få sova ostört.

När jag kom hem på lördageftermiddagen var jag rätt hängig av förkylning/ont i halsen/ont i kroppen som höll på att bryta ut, men det blev ingen sovmorgon igår. Vi som är arvingar efter min farbror Stor-Matti träffades klockan nio i hans lägenhet och gick igenom allt praktiskt och började dela upp alla saker, rensa ur kylskåp och sådant. Det var väldigt tungt att gå omkring i hans lägenhet och plocka med hans saker, men otroligt mycket lättare av att göra det tillsammans med andra människor som var viktiga för Matti. Och att komma överens om fördelning av sakerna gick också bra. Vi höll på ända till kvällen, men det är mycket kvar att göra.

Här kan ni se en liten bråkdel av alla Stor-Mattis fiskgrejer. Han hade ett helt rum för enbart fiskeprylar. Dem har min kusin Joakim ärvt. Han är också jätteintresserad av fiske, och var mycke ute med Matti och fiskade.

PICT8226.jpg

PICT8224.jpg

Så i morse när jag vaknade kände jag att kroppen sa ifrån. Eftersom jag inte hade några möten inbokade på jobbet bestämde jag mig för att stanna hemma och jobba istället. Uppkrupen i soffan med bärbara jobbdatorn och en kopp te gick det bra. Men om jag hade åkt till Stockholm hade jag varit helt slut när jag kom fram. Nu är läget fortfarande litet ont i kroppen och halsen och litet snuva, men det har inte brutit ut någon dunderförkylning. Så nu undrar jag om det inte blir värre än så här. Det viktigaste är i alla fall att jag inte är jätteförkyld på begravningen på torsdag.

6 kommentarer

 1. […] Den här stugan användes som bas för fiske, och det var för att få en sista fiskevecka inför vintern – den kommer tidigt där uppe – Matti ensam hade åkt upp till Rogen. Fiske var Mattis stora passion på fritiden; säkert var det ett arv efter pappa, som ju under våra barnaår var yrkesfiskare. För att ni riktigt ska få en uppfattning om graden av denna passion, länkar jag till min dotter Kerstins blogg, där det finns bilder från det särskilda “fiskerummet” i Mattis lägenhet. Alla de här fiskegrejorna testamenterade han för övrigt till Joakim, son till bror Mikko som han ju delade stugan i Rogen med. […]

  Pingback by Enn Kokk » Last chorus: Matti Kokk — 2007-10-17 16:23 #

 2. Hej!

  Riktigt fina prylar ser jag!

  Ni är möjligtvis inte intresserade utav att sälja sakerna???? skulle det vara så är jag verkligen intresserad utav att köpa allt!!

  Med vänlig hälsning Cristoffer

  Comment by Cristoffer — 2012-02-23 17:18 #

 3. Hej ,
  Mitt namn är Yann. Jag var pae Updrag när Matti lämnde us…Jag fick Veta av det via Mari som ni nog kÄnner…och efter min dottern dödsfall det var andra gaenger som jag grat…Denna fick rummet fick sova naegra ganger När jag var tebax i sverige och jag fick halsa pae.
  Jag saknar fortfrande Matti… Tack Enn för ditt blogg och tack Kerstin för denna bilder. Det rôr en gamal vân av Matti…
  Med Varma Halsningar
  Yann

  Comment by Dutertre Yann — 2012-11-22 18:06 #

 4. Tack Yann – jag minns dig mycket väl. Ja, vi är många som minns och saknar Matti, inte minst då jag, hans bror. När jag ibland går förbi hans gamla våning med trädgårdstäppan utanför känner jag stort vemod. Han hade varit värd att få leva länge till.

  Comment by Enn Kokk — 2012-11-23 13:44 #

 5. Hej Enn,
  I kväll tittar jag pae min bor somm jag har in min vardagsrummet i Sénégal. Tanker pae Matti dem tiderna som vi tillbringade tillsammans pao isen…
  Ta hand om dig och din familj…

  Comment by Yann — 2015-01-25 23:42 #

 6. Till Yann: Livet går alltid mot sitt slut, ibland fortare än man hade anat. Också jag är nu i den åldern då man drabbas av allehanda elände. Ett av mina egna, att jag knappt kunde gå, förorsakades av just is, fast på trottoaren: Jag halkade omkull och gjorde illa mig. Men det är bättre nu.

  Comment by Enn Kokk — 2015-01-27 10:56 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^