Det lönar sig att vilja göra rätt för sig

8 oktober 2007 22:54 | Allmänt | 1 kommentar

En dag förra veckan när jag hade bytt jacka hade jag glömt månadskortet i den gamla jackan. Jag kom på det när tåget började åka, så jag hann inte köpa någon enkelbiljett. När konduktören kom sa jag som det var och att jag ville lösa en biljett. Han frågade vad jag hade för månadskort, och så sa han att jag ju hade betalt för resan redan, så vi glömmer det.

Idag skulle jag ha köpt nytt månadskort på morgonen, för det gamla hade gått ut, men det glömde jag. Samma sak som förra gången. Jag förklarade för konduktören och erbjöd mig att betala enkelbiljett. Äh, gå och köp nytt kort när vi kommer fram, sa konduktören.

Jag har flera gånger hört passagerare argumentera med konduktörer om att slippa betala i liknande situationer, men då har de inte fått det. Bra att man vinner på att vara schyst.

1 kommentar

  1. Jo, det lönar sig nog bäst.
    För konduktören märkte ju att du inte ville smita undan, utan att du sa som det var.
    Och tur kanske också att det inte var en alltför ”nitisk” konduktör…

    Comment by Inger Maryissa — 2007-10-08 23:35 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^