Student igen

14 augusti 2007 22:38 | Allmänt | 2 kommentarer

Idag har jag anmält mig till en A-kurs i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Högskolan i Kalmar. Jag har tänkt ett tag att jag borde skaffa mig formell utbildning inom kommunikation, för även om jag är kulturvetare har jag aldrig läst just kommunikationsvetenskap på universitetet. Och även om jag fick chansen att jobba på kommunikationsavdelningen, och det finns andra sätt att ta sig fram i yrkeslivet än med formell utbildning, så tror jag mycket på utbildning som viktig kompetens. Det finns ju en anledning till att det finns olika utbildningar. Om jag ska gå vidare till jobb någon annanstans så småningom är jag mer sugen på kommunikationsområdet än som arkivarie som jag är utbildad till, och då tror jag att jag behöver den formella utbildningen också.

Den här utbildningen har Lydia redan gått, och ska gå fortsättningskursen i höst, och hon är rätt nöjd. Grejen med att välja just den i Kalmar är att den är halvtid och på distans, helt över nätet. Inga helger som man måst åka dit eller så. Så det passar mig. Och det verkade finnas platser kvar enligt hemsidan, så nu har jag anmält mig. Det blir alltså heltidsjobb och halvtidsstudier för min del. Hoppas att jag verkligen får en plats nu.

Och tack Åsa, för att du gav mig chans att byta inriktning.

2 kommentarer

  1. Du var ju alldeles för bra för att bara trycka i källaren!

    Comment by Åsa — 2007-08-15 15:39 #

  2. Tack, tack! Men jag vill påpeka att det inte är tråkigt att vara arkivarie, och att jag inte är trött på det. Men just nu känns det roligare att vara kommunikatör.

    Comment by Kerstin — 2007-08-18 10:27 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^