Många roller

12 juli 2007 17:16 | Allmänt | Kommentering avstängd

Och här kommer ett till inlägg som jag skrev till kongressbloggen:

Det blir långa arbetsdagar när man både är förbundsanställd och ideell kongressarrangör från Uppsala. En liten glimt av hur en kongressarbetsdag kan se ut från fredagen kommer här.

6.00 Väckarklockan ringer. Eftersom jag är uppsalabo bor jag hemma. Mannen och barnen är uppe i Sollefteå hela veckan hos mina svärföräldrar, så att jag ska kunna jobba galet mycket. Hinner inte äta frukost, men tänker att jag ska köpa en macka och te i kaféet efter kökstjänstgöringen.

6.45 cyklar jag hemifrån.

7.00 Anländer till Katedralskolan. Under ett par timmar blir det ideellt arbete i lärarmatsalen, som är kongresskaféets beredningskök. Jag hinner dekorera några mandeltårtor med hallon och citronmarmelad och göra glasyren till några chokladtårtor. Glasyren ställer jag i kylen för att kylas så att den inte ska rinna ut.

9.00 Glömmer att äta frukost. Går och jobbar i det tillfälliga arbetsrummet för förbundens personal som arbetar med tidningarna och kommunikation. Springer runt och sätter upp lappar om min bildregistreringsverkstad och peppar folk som jag stöter på som jag tror kan vara intresserade av att komma.

11.00 Smiter ner i lärarmatsalen och glaserar chokladtårtorna.

11.15 Glider förbi kaféet och köper en macka till frukost/lunch. Kollar läget med de andra kaféarbetarna.

11.30 Kollar läget i butiken med profilprodukter som jag är ansvarig för, och kollar läget med jämställdhetsmätarna från Förbundet Vi Unga, som är här för att mäta jämställdheten på IOGT-NTO:s förhandlingar. Det går bra. Ett ombud har råkat lägga reseräkningen i lådan för jämställdhetsenkäten i stället för enkäten, men det löser sig.

12.00 får jag komma in i seminariesalen där vi ska ha bildverkstan. Det är ingen som kommer den första stunden, så jag hinner möblera om och lägga ut fotografierna på bänkarna. Efter en stund kommer det folk, och det fylls på mer och mer. Klockan 14 när vi ska sluta är det ingen som vill göra det, så vi drar över 45 minuter.

15.00 Känner att mackan före seminariet var ett klent substitut för frukost och lunch, så det blir en macka till i kaféet. Jag har nästan inte hunnit prata med alla kompisar som man stöter på när man är på kongress, men nu hinner jag fika med Maria och Carina.

15.30 Jobbar mera i tidnings- och informationsrummet. Trevliga kollegor och skön stämning. Det är litet mer avskärmat där också, så det känns som en oas även om man jobbar.

16.55 Tar en tur till förhandlingslokalen och kollar hur långt de har kommit. Jag får inte missa behandlingen av handlingsplanen för IOGT-NTO:s jämställdhetsarbete, eftersom jag har varit med och skrivit förslaget. De håller på att avsluta debatten om mål- och verksamhetsinriktningen, men bryter för middag fram till 19.00. Det blir alltså kvällsplenum för att hinna ikapp enligt tidsplanen.

17.00 Möte för all IOGT-NTO:s kanslipersonal.

17.30 Ideellt arbetspass igen. Ner i lärarmatsalen och upp i kaféet igen och fixar grejer. Strax före sex kommer kafépersonalen på att de kanske borde äta middag innan serveringen på Ekonomikum stänger. Jag har egentligen tänkt gå och äta med min kollega Lydia, men skickar iväg personalen för att äta eftersom de stänger om en halvtimme. Hoppar in i kassan ensam, men det blir snabbt lång kö, så jag ringer efter Fia som kommer och hjälper till.

19.00 Själv hinner jag ju inte gå och äta middag, så det får bli macka igen, den tredje för dagen. Men vi har goda mackor i kaféet!

19.15 Erik från förbundsstyrelsen sms-ar att det snart är dags att behandla handlingsplanen, så jag skyndar till förhandlingslokalen. Lydia följer med. Det blir debatt men går bra med förslaget. Jag, Lena och Erik som har jobbat med förslaget känner oss nöjda. Äntligen kan vi få arbetsro att jobba konkret med åtgärderna istället för att bara skriva program.

21.00 Förhandlingarna är slut för dagen, och jag går ner till lärarmatsalen för mer kaféarbete. På vägen får jag en del uppskattande ord om handlingsplanen. Det känns bra när man jobbar och sliter. Ägnar resten av kvällen åt tårtglasyrer och annat. Det känns litet absurt när man gör megastora satser för att glasera fem kladdkakor på en gång. Mera mandeltårta och mazarinkaka blir det också, och kvällspasset avslutas med att jag gör två vita chokladcheesecakes. Jag var tvungen att använda en enorm gryta för att få plats med smeten som bestod av 1,2 kg philadelphiaost, 600 g vit choklad, 2 dl socker, 4 dl vispgrädde och 8 ägg.

01.30 var jag klar i köket och gick upp till kaféet och fikade med kollegan Anton med flera. Cyklade hem och var hemma vid tvåtiden.

02.30 Somnade

(Men idag tog jag sovmorgon till 8.00.)

Häromdagen när jag pratade i telefon med sonen Viggo, snart 5 år, berättade jag att jag jobbade jättemycket. ”Vad tråkigt det låter, mamma”, sa Viggo. Nej, det är det inte. Det är fantastiskt kul med kongress, men trött blir man både i fötter och i skallen.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^