Juniskär del 4 Stranden

17 maj 2007 10:04 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

PICT6598.jpg

PICT6600.jpg

PICT6603.jpg

På gången låg ett svart gummimaterial när jag var liten. Nu är det borta, utom en liten bit som är mossbelupen. Det blev hett så man brände sig om man gick barfota när det var soligt.
PICT6601.jpg

Kjells brygga har blivit alldeles sned. Kjells båtar. Han hade lagt i båten med stort besvär alldeles innan han dog. Båtarna kan vara byggda av min farfar, men jag vet inte säkert. Han byggde i alla fall sina båtar själv. På somrarna åkte vi ibland ut till någon ö och badade. Vi hade guldus eller portello, limpmackor med prickig korv och mandelkubb med. Farmor och farfar badade aldrig. De kunde nog inte simma. Så var det förr, fast man var fiskare.
PICT6616.jpg

Lillrukan heter en liten ö med en sommarstuga alldeles nära bryggan. Det brukar gå att bottna hela vägen över till ön. Pappa och hans bröder lekte med barnen på den ön när de var små.
PICT6608.jpg

PICT6584.jpg

PICT6583.jpg

3 kommentarer

 1. […] De flesta av Kerstins bilder har mest bara en privat innebörd för mig, Kerstin och andra berörda, men den som är nyfiken på den miljö jag har skrivit en del om vill jag leda vidare till fyra bildavsnitt på Kerstins blogg: Huset Trädgården Lillstugan Stranden […]

  Pingback by Enn Kokk » Juniskär i bilder — 2007-05-17 15:46 #

 2. Kjell orkade väl inte underhålla bryggan som han gjorde förr.

  Stranden höll förresten för några år sen på att helt förbuskas. Men gamle söndervärkte Kjell tog sig då före att krypande på knä – han klarade inte längre något annat – rensa hela stranden nedanför huset och tomten från sly. Man kan undra hur det blir där, nu när han är borta.

  Comment by Enn Kokk — 2007-05-17 16:40 #

 3. Konsum i Öregrund har tagit hem en jättepall med klassiska läsksorter, tillverkade av Vasa bryggeri i Nolby, Kvissleby, alldeles nära Juniskär. Plötsligt kan man köpa både Guldus och Portello. Hjälp till att tjata i de butiker där ni handlar, att de ska göra likadant!

  Comment by Enn Kokk — 2009-05-03 15:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^