Juniskär del 2 Trädgården

17 maj 2007 10:03 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Här ser man lillstugan och uthuset från utsidan av staketet mot stranden. Det som skymtar däremellan är tvättstugan. Man ser också tvättlinorna, där även fiskenäten hängdes på tork.
PICT6597.jpg

Här odlades förut jordgubbar, grönsaker och potatis. Nu är det bara gräsmatta. Kjell brukade lägga en strömming under plantorna när han planterade dem. Det fungerade som gödsel. Det känns konstigt att se nya hus på andra sidan vägen, och att de gjort kalhygge av en del av skogen. Uppe i den skogen finns en grotta som vi brukade gå till, och som pappa och hans bröder lekte i när de var små.
PICT6595.jpg

Rabatterna vid entrén. Den fina betongkrukan är sprucken.
PICT6590.jpg

Jordkällarnen som snart kommer att vara översållad av vita liljekonvaljer. Där hämtade man saft och sylt. Jag minns hur det luktade, och de dubbla dörrarna.
PICT6588.jpg

PICT6571.jpg

Vedboden och fiskröken.
PICT6570.jpg

Bersån med bärbuskar.
PICT6569.jpg

PICT6550.jpg

Bäcken och lilla bron. Jag och Matti älskade att leka här. Det gör Viggo och Klara också.
PICT6546.jpg

PICT6543.jpg

2 kommentarer

  1. […] De flesta av Kerstins bilder har mest bara en privat innebörd för mig, Kerstin och andra berörda, men den som är nyfiken på den miljö jag har skrivit en del om vill jag leda vidare till fyra bildavsnitt på Kerstins blogg: Huset Trädgården Lillstugan Stranden […]

    Pingback by Enn Kokk » Juniskär i bilder — 2007-05-17 15:52 #

  2. Till det som inte heller finns längre hör den rabatt jag anlade långs bäcken på sträckningen mellan staketet uppe vid vägen ner till det som då bara var en planka över bäcken. Där frösådde jag alla sorters sommarblommor, som fanns att få tag i på den tiden. Läget vid bäcken gjorde det lätt att vattna rabatten.

    Comment by Enn Kokk — 2007-05-17 16:31 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^