På tur norröver

14 maj 2007 11:00 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Nu är vi i Sollefteå, och det är Olles 75-årsdag. Igår gick färden norröver i bil. Klara sov förstås en del.

sovabil.jpg

I Njurunda söder om Sundsvall stannade vi och besökte farmors och farfars grav. Farmor och farfar, som kom från Estland, hette Edla och Edgar Kokk. Någon enstaka blåsippa blommade fortfarande vid graven, i skuggan av den stora granen. Jag och barnen lade varsin vitsippa på graven.

graven.jpg

Norr om Sundsvall svänger man av på Bävervägen, som sedan går hela vägen till Sollefteå. Jag hade lovat Viggo att vi skulle stanna någonstans så att han fick plocka blommor till sin farfar, och till slut hittade vi ett ställe där det funkade att stanna där det fanns vitsippor.

vitsippor.jpg

2 kommentarer

  1. Vemodigt att se den här gravstenen igen. Fint att ni la vitsippor där.

    Och snart kommer också Kjell Nordin att ligga på samma kyrkogård, i samma grav som sin far och sina bröder Arne och Erling. Begravningen äger rum fredagen den 25 maj klockan 13.30, precis som var fallet med farfar och farmor i Mjösunds gravkapell.

    Med honom tappar vi den sista anknytningen till min barndoms Juniskär.

    Comment by Enn Kokk — 2007-05-14 18:33 #

  2. […] Kjell kommer att ligga i en familjegrav på Mjösunds vackra kyrkogård, som ligger vid Ljungan. På samma kyrkogård ligger redan mina föräldrar, Edgar och Edla. På Kerstins blogg finns också en bild av deras grav. […]

    Pingback by Enn Kokk » Juniskär i bilder — 2007-05-17 16:18 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^