Struvor, Kalaskringla och Bagarbarn

17 december 2016 10:40 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 1 kommentar

Untitled

Struvor är ett gammalt bakverk som verkligen är värt att baka till jul, även om det är ganska tidskrävande och pilligt. Mina barn uppskattar inte heller oset av kokosfettet när man friterar struvorna. Men de har inget emot att äta dem. De spröda stjärnorna och fjärilarna med socker på är så härliga. Jag passade på att göra struvor förra helgen, och den här helgen kommer jag att ägna åt resten av kakbaket till jul. Struvor, mandelmusslor och nötkakor är nog mina topp-tre-favoriter bland bakverk till jul. Vilka är era?

Untitled

Passande nog fann jag ett par riktiga textilfavoriter på loppis för några veckor sedan. Kerstin Perssons Kalaskringla för Borås Wäfveri och Aune Laukkanens Bagarbarn, som ingår i Skyttelvägens köksserie för Almedahls 1960. Ser ni vad fina de är ihop? De passar så bra i mitt 60-talskök. Framför allt Bagarbarn har jag varit på jakt efter att hitta två gardinlängder av länge. Jag vill ha dem som julgardiner i mitt kök, men jag har ganska höga fönster, så hittills har de jag har hittat på Tradera varit för korta. Den här remsan är sydd dubbelsidig, som ett mycket långsmalt kuddfodral. Jag vet inte om det är vad den använts till. Kalaskringla i den här färgställningen skulle också vara fint som julgardiner, men det här är bara ett tygstycke som kanske varit duk.

Untitled

Det här är lucka 17 i Retrobloggarnas julkalender. Varje dag 1-24 december öppnar en retrobloggare en lucka och visar något med retrojultema på sin blogg och/eller Instagram. På Instagram är taggen #retrobloggarnasjulkalender. I morgon är det Gitte Palo som öppnar luckan, @gittepalo på Instagram.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Hey there I am so glad I found your web site, I really found you by mistake, while I was browsing on Askjeeve for
  something else, Nonetheless I am here now and would just like to
  say many thanks for a fantastic post and a all round entertaining
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all
  at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS
  feeds, so when I have time I will be back
  to read much more, Please do keep up the fantastic
  work.

  Comment by Sherlyn — 2018-08-01 12:14 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^