Min fina hall

20 februari 2016 19:39 | Allmänt | 4 kommentarer

Innan jag köpte den här lägenheten hade jag varit på visning av flera andra lägenheter i den här bostadsrättsföreningen, så jag visste att originalgolvet i hallen i alla lägenheter var ett mörkt stengolv. I min blivande lägenhet låg dock ett ganska trist eklaminatgolv. Jag var ändå ganska säker på att stengolvet fanns kvar där under. Det dröjde ett par månader innan jag tog tag i golvprojektet, men en söndagkväll för ett tag sedan bröt jag upp laminatgolvet, och där fanns originalgolvet! Så vansinnigt snyggt. Av en kompis som är geolog fick jag veta att det troligen inte är ett stengolv, utan polerad betong med stenkross i. Det känns verkligen rätt i en HSB-lägenhet från 1963. Folkhemsfunktionellt och snyggt så det förslår. Ett bra material, men inte onödigt dyrt och lyxigt. Det mörka golvet ger verkligen tyngd och karaktär åt hallen, som är lagom rymlig och med en rad av platsbyggda originalgarderober. Det är det enda rummet som jag inte hunnit måla om än. Det är litet trist beige. Jag behöver även skaffa en passande hatthylla. Nu sitter där en modern hatthylla från IKEA som inte ens är praktisk. Som pricken över i har jag köpt en rejäl teakbyrå från Retrolyckan.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Gillar golvet! Snyggt!

  Comment by Gila — 2016-02-20 20:09 #

 2. Very shortly this web site will be famous among all blogging
  people, due to it’s nice posts

  Comment by artworks — 2016-02-24 7:26 #

 3. Jättefint

  Comment by Klara — 2016-02-26 17:23 #

 4. Hej,
  I ett gammalt inlägg flera år sedan letade du efter ett stickrecept på Tommy och Annikas islandströjor. Hittade du det?

  Comment by Jenny — 2016-03-10 13:53 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^