Köket

18 februari 2016 18:54 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Kika in i köket, vet jag! Idag visar jag upp mitt finfina kök. Skåpinredningen är intakt på ena sidan, med skjutluckor på överskåpen. De ursprungliga stilhandtagen på bänkskåpens luckor är dock utbytta, men jag har stilhandtag som jag ska sätta dit igen. Den rostfria diskbänken med rejäla hoar och upphöjd kant i framkant är också kvar, som tur är. Och i hörnet på andra sidan spisen är det teakbänkskiva! På andra sidan har det ursprungligen varit ett skafferi och kyl/frys, men skafferiet är tyvärr utrivet och istället står där ett modernt bänkskåp från IKEA som inte alls passar in. Så småningom ska jag hitta en bättre lösning. Färgen på luckorna är ganska speciell, mörkt gråblå med lätt dragning åt grönt. Ursprungligen var det pärlgrå luckor i de här lägenheterna när de byggdes 1963. Jag kan tänka mig att den här färgen kom till i slutet av 60-talet, men det kan också vara ommålat betydligt senare. Jag vill gärna måla om luckorna i pärlgrått när jag får råd, och likaså kakla om med vitt standardkakel med mörka fogar istället för den grå mosaiken. Den stör jag mig verkligen på. Två snygga originaltaklampor med vita glaskupor finns också kvar! Golvet är ett ganska trist eklaminatgolv. Det åker också ut när jag får råd att lägga in linoleum istället. Mycket nöjd är jag också över att det är en rymlig matplats. Man får bekvämt plats att sitta sex personer, och om det kniper kan man få plats att duka för åtta. Vi brukar dock bara sitta här barnen och jag. Har vi gäster dukar vi i vardagsrummet. Nu undrar ni säkert om jag får plats med allt retroporslin i skåpen. Nej, tok heller! Jag har ett linneskåp i hallen fyllt med porslin också, och en hel del nedpackat i lägenhetsförrådet.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

1 kommentar

  1. Så himla fint kök alltså. Förstår irritationen över mosaiken. Precis såna detaljer som kan göra så mycket! Lyckligtvis är just det snyggaste kaklet, vitt 15×15 väldigt prisvärt!

    Comment by Ulrika — 2016-02-20 20:13 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^