Min fina lägenhet

17 februari 2016 17:35 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Väpnargatan | 6 kommentarer

Ingenting har jag bloggat på hela hösten och vintern, men nu tänkte jag att jag skulle göra några inlägg och visa upp hur fint det börjar bli i min lägenhet, som jag köpte i höstas och flyttade in i 1 november. Lägenheten ligger på Väpnargatan och hör till en stor HSB-förening. Huset är byggt 1963, ett gult tegelhus, där jag bor högst upp på tredje våningen. Det är en stor tvåa på 64,5 kvm, och barnen och jag trivs verkligen bra här. Jag hade varit på många visningar av lägenheter i Svartbäcken, och tyvärr är förtvivlat många förstörda av renoveringar så att alla fina originaldetaljer är försvunna. Men den här hade det mesta bevarat! Vad som också är bra med att det blev en lägenhet från tidigt 60-tal, och inte från 40-talet som jag hade tittat på många lägenheter från, är att den här lägenheten är 20 kvm större än vad tvåorna i 40-talshusen oftast är. Det gör stor skillnad. Vardagsrummet med stor balkong har söderläge. Sovrummet, köket och badrummet har fönster åt norr, med utsikt över Tunabergsallén. I vardagsrummet, sovrummet och köket har jag hunnit måla om väggarna. Hallen är kvar att måla. Jag börjar med att visa vardagsrummet i det här inlägget.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Du har fått så fint! Och det är också roligt att få se alla magasinerade saker igen. Tack även för alla saker du under mellantiden gjorde för oss.

  Comment by Enn Kokk — 2016-02-17 20:50 #

 2. Ljuvlig färgskala – och fantastisk parkett!

  Comment by Eli — 2016-02-17 21:04 #

 3. Verkligen fint och verkligen du! Grattis!

  Comment by Lydia — 2016-02-17 22:08 #

 4. Mysigt! Om jag inte minns helt fel var jag med om en flytt från Tiundagatan för länge sedan …

  Comment by Johnny — 2016-02-17 22:15 #

 5. Å så fint!

  Comment by Anders Ringnér — 2016-02-18 10:41 #

 6. Fint! Planlösningen är EXAKT densamma som i tvåan jag bodde i i Linköping (byggd 1967).

  Comment by Pierre — 2016-02-18 15:16 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^