Tillbringare i serien Flora från Nuutajärvi av Oiva Toikka

31 juli 2015 11:14 | Allmänt | 1 kommentar

Det är så vackert med reliefmönstret i det tunna glaset. Flora finns i flera färger, men jag tycker att det är snyggast i turkos. Jag har sedan tidigare skålar i ett par storlekar och några höga glas som jag ofta dricker apelsinjuice ur på helgmorgnar. Nu har jag även en tillbringare som jag köpte på en antikmässa i våras. Den är skön att hålla i och bra att hälla ur. Serien Flora från Nuutajärvi är formgiven av Oiva Toikka och tillverkades 1966-1991. Jag har sagt det förut, men om man tjatar om det kanske det blir verklighet. Tänk om Flora också kunde tas i produktion igen, precis som Kastehelmi, även den formgiven av Toikka.

Untitled

Untitled

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Wow vad fin! Vad fick du betala??? :)

    Comment by Amanda — 2016-02-28 13:17 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^