Speceriburkar av Wilhelm Kåge från Gustavsberg

9 februari 2015 11:26 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

För några veckor sedan öppnade Myrorna på Sysslomansgatan äntligen igen, efter att ha varit stängt på grund av vattenskada sedan i somras. Det är den loppis som ligger bäst till för mig, eftersom det ligger nära resecentrum, där jag byter buss på väg hem från jobbet. De här speceriburkarna från Gustavsberg hittade jag där på första besöket efter återöppnandet. De saknar lock, men för en tjuga styck tyckte jag att det var en bra affär. Fina att ha redskap i, eller att använda som vas! Den här modellen finns med flera dekorer. Denna heter dekor 2. Vad jag har läst mig till är det Wilhelm Kåge som är formgivare. Jag gillar formen, och midjan är praktisk eftersom man får ett stadigt tag i burken när man håller i den.

Untitled

Untitled

1 kommentar

  1. Har två från Rörstrand – frukt och risgryn – som jag använder på samma sätt, som vaser.

    Comment by maj-lis lööw — 2015-02-09 13:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^