Dagens tekanna: Marselis av Nils Thorsson från danska Aluminia

8 februari 2015 15:17 | Allmänt, Bilder, Dagens tekanna, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Det blev visst en tekanna på antikmässan på Fyrishov idag. Märker att jag blir mer och mer förtjust i brun glasyr. Det har blivit mycket av det på sista tiden. Inte visste jag vad det var för tekanna när jag såg den, men föll för den fina formen och reliefmönstret. Säljaren visste att den var dansk, från Aluminia. Väl hemma behövdes det inte mycket detektivarbete för att finna vad jag köpt. Tekannan heter Marselis, är formgiven av Nils Thorsson, och började tillverkas 1952. Den finns också i flera andra glasyrer.

Untitled

Untitled

Untitled

5 kommentarer

 1. Good to see a talent at work. I can’t match that.

  Comment by auto insurance quote in Redford — 2016-03-31 18:25 #

 2. · I LOVE this post. And I love Alicia’s comment about how your recipes live forever through this blog. What you learn from all of those fleeting experiences stick – at least if it’s worthwhile.

  Comment by http://www.rab-jeric.com/ — 2016-05-01 3:09 #

 3. Hey. Self-same nice trap site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and assume the feeds also…I am ecstatic to locate as a result much helpful communication here in the post. Thanks for sharing.

  Comment by http://www.todayfortodays.com/ — 2016-05-31 11:51 #

 4. “Endless, insane wars” paid for with endless, instant dollars can’t hold a candle to the economic destruction caused by the Clinton surplus. By the way, how’s that Nobel Peace Prize going for Obama?

  Comment by http://www.cheapcoverage.dynddns.us/ — 2016-07-20 16:21 #

 5. Hej,
  Råkade av en händelse se denna tekanna på din blog. Jag har en gul men tyärr gick handdaget sönder ni frakten från Sverige till Kalifornien för många år sedan. Men den lilla kannan är hel. Så fin! Har aldrig sett dessa tidigare så det var kul att veta vem som har designat dom.

  Comment by Berit A Hokanson — 2016-12-19 3:00 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^