Grön vas eller urna från Nittsjö

1 februari 2015 12:00 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Gårdagens loppistur till Knivsta med Nina (@klinge.nygard på Instagram) blev lyckad. Vi besökte Varuförmedlingen, en loppis alldeles nära stationen i Knivsta. Loppisen är inte ny, men har just tagits över av ett par loppisbekanta till mig, Fredrik och Mia. Det var första lördagen de hade öppet, och det var proppfullt med folk. Roligt! Proppfullt var det även med prylar och möbler i de stora lokalerna i två våningar. Det fanns verkligen både fina saker och enklare prylar. Bra priser var det också. Jag kom hem med flera saker som jag ska visa framöver. Men jag börjar med den här urnan eller vasen från Nittsjö. Jag är inte särskilt kunnig om Nittsjö, men tror efter en del detektivarbete att den kan vara formgiven av Jerk Werkmäster, som var konstnärlig ledare på Nittsjö keramikfabrik i Rättvik 1933-67. Jag har hittat bilder på flera liknande urnor i grönt och med cirklar i relief som ska vara gjorda av honom. Jag tycker mycket om grönt, och den är så fin med skiftningarna och reliefmönstret. 25 kronor betalade jag för den.

Untitled

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra bucks,
    search for: Mertiso’s tips best adsense alternative

    Comment by LastCorazon — 2018-01-19 17:43 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^